vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Čovjek uvijek pronađe ono što traži. Dobor ili zlo, probleme ili rješenja."
- John M. Templeton
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    2. srpnja 2022.    
Udruga slijepih Međimurske županije od Eko Međimurja d.d. primila je donaciju za projekt „Zaplivajmo!“. Udruga slijepih Međimurske županije od Eko Međimurja d.d. primila je donaciju za projekt „Zaplivajmo!“.

1. veljače 2022. – Udruga slijepih Međimurske županije od Eko Međimurja d.d. primila je donaciju za projekt „Zaplivajmo!“. U Udrugu je učlanjena 141 osoba, od toga je 10 djece. Ona polaze aktivnost plivanja na gradskim bazenima „Marija Ružić“ Čakovec u okviru aktivnosti programa „Osjetimo život“, koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a koji Udruga provodi od 1. lipnja 2020. godine.

Preko projekta „Zaplivajmo!“ angažirana je sportska trenerica plivanja koja osigurava djeci stručnu podršku i adekvatan pristup te koja specifičnim konceptima radi u vodi sa slijepom djecom. Trenerica neplivače obučava plivanju, a za plivače osmišljava situacije u kojima moraju ispuniti zadatak kroz igru s krajnjim ciljem postizanja samostalnost u vodi.

Provođenje slobodnog vremena isključivo u krugu obitelji dovodi do pasivnosti i nesamostalnosti slijepe djece. Poticanje njihovog druženja i sposobnosti doprinosi stvaranju njihove pozitivne slike o sebi i jača im samopouzdanje – preduvjet ravnopravnog uključivanja u sve segmente društvenog života. Slijepa djeca se premalo kreću u svakodnevnom životu, ne izlaze često sama iz kuća zbog velikih prepreka na ulicama, a svakako im trebaju rekreacija i sport. Plivanje je adekvatni tip rekreacije za njih.

Projekt se provodi s ciljem povećanja kvalitete života slijepe djece. Ovim projektom Udruga potiče društvenu integraciju slijepe djece u aktivnosti lokalne zajednice, aktivno provođenje slobodnog vremena i njihovu samostalnost. Projekt doprinosi i senzibilizaciji osoba koje su u kontaktu s njima, a time i senzibilizaciji šire zajednice o mogućnostima i sposobnostima slijepe djece i njihovim potencijalima doprinosa razvoju zajednice.

 

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika