vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Danas živi najbolje što možeš, ponašaj se i misli najbolje što možeš, jer danas je priprema za sutra i za svaki dan poslije."
- Harriet Martineau
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    26. lipnja 2022.    
Udruga slijepih Međimurske županije obilježila je 70. obljetnicu svog  djelovanja Udruga slijepih Međimurske županije obilježila je 70. obljetnicu svog djelovanja

27. listopada 2021. – Udruga slijepih Međimurske županije obilježila je 70 godina svog postojanja. Ova obljetnica za Udrugu predstavlja veliku važnost s obzirom na značajan broj godina djelovanja pa je iz tog razloga održan bogat program.

Dana 25. listopada 2021. godine Udruga je otvorila svoja vrata na adresi svog sjedišta, Kralja Tomislava 34, Čakovec. Na Danu otvorenih vrata članovi su prezentirali kreativno umijeće izradom mirisnih sapuna. Nakon toga posjetili su Muzej nematerijalne baštine Riznica Međimurja čiji su postav i cijela građevina prilagođeni za slijepe i slabovidne osobe. Članovi Udruge bili su oduševljeni prezentacijom ravnateljice Muzeja Međimurja Čakovec, Maše Hrustek Sobočan, i kustosice Janje Kovač, koje su dale sve od sebe kako bi im postav još dodatno približile, a osobito se istaknula njihova senzibiliziranost te educiranost za vođenje slijepih osoba.

Svečani dio obilježio se u dvorani Katoličkog doma u Čakovcu, 26. listopada 2021. godine, Svečanom sjednicom Skupštine. Tom prigodom Udruga je zahvalila najvažnijim partnerima i suradnicima te se održao kulturni program.

Osim članova Udruge, na obljetnici su bili i uzvanici: predsjednici i predstavnici srodnih udruga slijepih, ostalih udruga osoba s invaliditetom s područja Međimurske županije, lokalne i regionalne samouprave i svih ostalih institucija te ustanova, koji su svojom prisutnošću uveličali svečanost. Ujedno su podijeljene zlatna i srebrene plakete te zahvalnice.

U kulturnom dijelu programa svoju pjesmu pročitao je član Udruge, profesor Danijel Kralj, te je KUU “Društvo Žena Gornji Kraljevec” - Ženska vokalna skupina, otpjevalo pučke popijevke.

Prije Svečane sjednice Skupštine održana je i Izborna sjednica Skupštine na kojoj se, osim usvajanja planova za sljedeću godinu, reizabrala dosadašnja predsjednica Udruge, Marija Ciglar, na sljedeći četverogodišnji mandat.

Pokrovitelji ovog obilježavanja su Međimurska županija i Grad Mursko Središće.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika