vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Danas živi najbolje što možeš, ponašaj se i misli najbolje što možeš, jer danas je priprema za sutra i za svaki dan poslije."
- Harriet Martineau
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    26. rujna 2022.    
Vlog Vlog "Jedi, putuj,uživaj - Međimurje regija užitka" dobitnik nagrade na Zagreb Tourfilm festivalu

21. listopada 2021. – Vlog "Jedi, putuj,uživaj - Međimurje regija užitka", priča o aktivnom odmoru, Ivane Banfić, nagrađen na Zagreb Tourfilm festivalu, predstavljen je medijima i široj javnosti, 20. listopada, u restoranu Bedem u Čakovcu, smještenom u novom muzejskom dijelu staroga grada Zrinskih, pod nazivom Riznica Međimurja. Film je to koji govori o turističkim atrakcijama Međimurja kao destinacije 365, primamljive i za goste, ali i iznimno filmične i atraktivne destinacije za sve vrste suvremenih putopisaca. Međimurje kao sve atraktivnija i uzbudljivija turistička destinacija osvaja i vlogere te se u promociji tog dragulja kontinentalnog turizma ovom prigodom ogledala i poznata hrvatska pjevačica i trendseterica Ivana Banfić, umjetničkog imena IB, koja za svoj prvijenac odmah dobila i nagradu.

Naime, Ivana je nagradu dobila na ovogodišnjem Zagreb Tourfilm festivalu i to za IBEE Cooking Show – putopisni video (u pokretu), odnosno vlog pod naslovom Jedi putuj i uživaj Međimurje, u kojem na neposredan i iznimno zabavan način prezentira turističku ponudu i jedinstvene ljepote Međimurja, njegovu prirodnu i kulturnu baštinu, eno-gastronomiju i vinske ceste, zabavne sadržaje adrenalinskog parka Accredo, wellness u termama Sveti Martin, te kuha u restoranu Međimurski dvori... Oduševljena je već samim dočekom u Međimurskoj palači turizma u kojoj je kao domaćin dočeka Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije da bi je najprije poveo kroz multimedijski informativni centar za posjetitelje za cijelu destinaciju, smješten u samoj palači te dalje quadom do najvećih atrakcija destinacije. Sama Ivana kaže da izbor i nije bio lak, jer trebalo je birati između mnoštva atrakcija u 10-tak centara za posjetitelje unutar Međimurja kao destinacije, a ne propustiti nešto iznimno vrijedno i atraktivno.

Izbor je na kraju pao na tek neke od sadržaja iako bi i svi ostali bili jednako zanimljivi i atraktivni, no to prepušta posjetiteljima koje poziva da putuju Međimurjem ali i cijelom Hrvatskom te sami otkriju i mnoge druge uzbudljive krajeve i ljubazne domaćine. A Međimurje odiše optimizmom i radošću s kojom dočekuju i sve posjetitelje, te vas na svakom koraku dočekuju ljubazni i ponosni domaćini, kaže Ivana, koja je ideju da pokrene vlog pronašla u vlastitim afinitetima i ljubavi prema kuhanju, putovanjima i kretanju. - Na upoznavanje Međimurja krenula sam quadom i iskušala „Međimurje u pokretu “, odnosno ponudu aktivnog odmora koju vam Međimurje pruža, želite li destinaciju obići biciklom, quadom, busom hop on-hop of, ako ste u grupi ili bilo kojim drugim načinom. Međimurje svoju suvremenu gastronomiju bazira na tradiciji i autohtonim proizvodima te proizvodima iz biodinamičkog uzgoja, a posjetitelji će o tome više saznati u okviru turističke rute vezane uz biodinamičku cestu dr. Rudolfa Steinera. Sjajna je priča vezana je uz izvor termo mineralne vode u Martinu na Muri, gdje će vas u wellnessu razmaziti masažama s prirodnom kozmetikom.

Na vinskim cestama možete kušati autohtonu sortu vina, pušipel, a do svega toga vode vas uređene biciklističke i pješačke staze. Dugo nakon povratka u Međimurje u sjećanju će vam ostati i priče iz interaktivnih muzeja, o pozoju koji spava pod starim gradom, klokotanje lopatica na starom mlinu na Muri, atraktivna događanja uz rijeke Muru i Dravu, na razigrano zeleno i plavo, a prije svega na gostoljubive domaćine koji žive u skladu s porukama koje odašilju. A Međimurje je uistinu u pokretu u svakom smislu te riječi, i po kreativnoj ponudi i inovativnosti i po dobrodošlici kojom zrači već pri prvom kontaktu. Zar nije to ono, što nam sada najviše nedostaje?

Pogledajte prvi IBEE Cooking Show – putopisni video (u pokretu) u našoj najmanjoj i najsjevernijoj županiji Lijepe Naše i otkrijte koje nam ljepote i kvalitetu nude na dohvat ruke. Međimurje daje više – više prirode, više zdravlja, više užitka, više ukusnih jela i vina i više kvalitete, kaže Ivana, te nadahnuta tim ljepotama, mirom i skladom svima želi da sami iskuse srdačnu dobrodošlicu Međimurja. Film prvijenac u kojem putuje Međimurjem, divi se ljepotama prirode, uživa u adrenalinskom parku, wellnessu, vinskim cestama i vidikovcu te kuha tradicionalne međimurske trgance zaslužio je nagradu, a Ivaninu priči na svoj način možete ispričati i sami uputite li se put Međimurja u bilo koje doba godine. Naravno, putovanje je najbolje započeti u Međimurskoj palači turizma.

 

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika