vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Bogati su ljudi oni koji daju. Tko mnogo daje, mnogo i prima."
- Elbert Hubbard
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    1. listopada 2022.    
Prijem kod gradonačelnice povodom obilježavanja Dana bijelog štapa Prijem kod gradonačelnice povodom obilježavanja Dana bijelog štapa

15. listopada 2021. – Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svakog 15. listopada. Osim što je prometni zaštitni znak slijepih u sve gušćem prometu, bijeli štap slijepima omogućuje samostalno kretanje na poznatom terenu. Bijeli je štap od iznimne važnosti za slijepe osobe, jer sve ostalo što je izvan dosega toga štapa je velika nepoznanica i opasnost za osobu koja ne vidi, stoga je neophodno pratiti specifične potrebe i probleme slijepih osoba.

I ove godine, diljem Hrvatske, obilježava se Međunarodni dan bijelog štapa s ciljem unapređenja kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba.
Uoči tog važnog dana, održan je službeni prijem kod gradonačelnice grada Čakovca, Ljerke Cividini. U ime Udruge slijepih, predsjednica udruge Marija Ciglar, ukazala je na značaj ovog dana te problematiku vezanu uz svakodnevni život i potrebe slijepih osoba s područja Međimurske županije.

Na prijemu se razgovaralo o financiranju, apliciranju na javne pozive raspisane od strane Grada Čakovca, te o konkretnim izazovima vezanim uz poboljšanje kvalitete života slijepih osoba s kojima se Udruga u svom radu susreće. Predsjednica Udruge zamolila je za dobru i produktivnu buduću suradnju, s obzirom na zahtjeve koji se s nacionalne i europske razine nameću prilikom apliciranja projekata, a posebno u segmentima ocjenjivanja.

Gradonačelnici je također upućena zamolba za sudjelovanje u radio emisiji, emitiranoj na Radiu 1, u kojoj sudjeluju predstavnici lokalne uprave i samouprave. Za kraj susreta, predsjednica Ciglar službeno je pozvala gradonačelnicu na obilježavanje 70. obljetnice Udruge slijepih Međimurske županije, te je ovaj susret doživjela kao pravi korak prema kvalitetnoj budućoj suradnji s Gradom Čakovcem.

Gradonačelnica Cividini podržala je rad i doprinos Udruge slijepih boljitku lokalne zajednice, te izrazila zadovoljstvo nastavka suradničkih odnosa Grada Čakovca i Udruge slijepih Međimurske županije.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika