vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Ustrajnost je kad devetnaest puta doživite neuspjeh, a onda dvadeseti put uspijete."
- J. Andrews
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    26. rujna 2022.    
Međimurski rotaractovci proslavili 5 godina od osnivanja Međimurski rotaractovci proslavili 5 godina od osnivanja

07. srpnja 2021. – Misli globalno, djeluj lokalno, temeljna je misija Rotaract kluba Međimurje koji je ove godine proslavio 5 godina od samog osnivanja te su jedini klub u Districtu 1913 koji ima naziv po regiji na što su izuzetno ponosni. Osnivačica i prva predsjednica Rotaract kluba Međimurje Morana Kiš prisjetila se kako je to izgledalo na samom početku: „Naš kotačić u Rotary obitelji pokrenuli smo prije 5 godina, a sve na inicijativu naših osnivačkih klubova: Rotary kluba Čakovec i Rotary kluba Prelog. Također tijekom našeg rada imali smo i podršku IneerWheel kluba Čakovec i IW Prelog.  Tijekom 5 godina ostvarili smo više od 50 humanitarnih akcija  s ciljem da mislimo globalno te djelujemo lokalno i pomognemo, ali i ohrabrimo one kojima je to potrebno. Uz naše kontinuirane akcije za one najmlađe pa sve do onih najstarijih, drago mi je da smo i dio međunarodnih druženja, edukativnih akcija, organizacija RYLE.  Veseli me što su na našoj proslavi i kolege iz Districta 2483 Srbije i Crne Gore, ali i naši prijatelji iz svih dijelova Hrvatske. Polagano i sigurno odrastamo, ali i dalje nastavljamo s još većim žarom i energijom“, pojasnila je Morana Kiš te zahvalila i dosadašnjim predsjednicima Janji Zvonarek, Jakovu Valkaju, Luki Munđaru, Lovri Rusaku i svim članovima i članicama na kontinuiranom radu i trudu.

Danilo Babić District Rotaract Representative Serbia&Montenegro 2483 rekao je: „U proteklih više od godinu i pol dana, tijekom pandemije korone nismo mogli putovati. Sudbina je očito htjela da naše prvo putovanje bude upravo u Međimurje, gdje smo s našim domaćinima proslavili njihov 5 rođendan i potpisivanje memoranduma o suradnji naša dva Districta 1913 Hrvatska i District 2483 Srbija i Crna Gora. Također, zahvalio bih našim domaćinima koji su nam pokazali ljepote ovog kraja u kojem smo po prvi puta. Svakako se nadam da se ponovo vidimo u Međimurju, a našim dragim prijateljima iz Rotaract kluba Međimurje želim puno sreće u daljnjim akcijama jer vidimo da želje, volje i snage imaju.

Janja Zvonarek predsjednica Rotaract kluba Međimurje 2020./2021. zahvalila je svima prisutnima na podršci te istaknula kako je ova godina bila izuzetno zahtjevna zbog pandemije za organizaciju akcija „Iako smo u protekloj godini imali manji obim humanitarnih akcija, više smo bili fokusirani na zdravstvene ustanove i pomoć svima onima koji su sudjelovali u borbi protiv pandemije COVID. Hvala svima koji su ovaj vikend s nama i također se priključili donatorskoj večeri čija ćemo sredstva usmjeriti u humanitarne svrhe.“  

 

Članice i članovi Rotaract kluba Međimurje zahvaljuju svima koji su podržali njihov rad u proteklih 5 godina te svima koji su bili dijelom humanitarnih akcija, a i Ljiljani Trstenjak novoj Guvernerki Rotary International Distrikta 1913 te osnivačima Rotary klubu Čakovec i Rotary klubu Prelog.

 

Na samom kraju večere, svi prisutni pustili su u zrak više od 50 bijelih balona kao znak sjećanja na svaku od akcija koja se realizirala u proteklih 5 godina.

---

Rotaract je neprofitna organizacija osnovana od strane Rotary International, koja okuplja perspektivne i ambiciozne mlade ljude od 18 godina, a ujedno predstavlja dio globalne težnje poticanja mira, tolerancije i međunarodnog razumijevanja u svijetu. Unutar Rotaracta postoje 3 osnovna oblika aktivnosti : 1. razvijanje upravljačkih sposobnosti (Leadership Development), 2. razvijanje profesionalnih vještina (Professional Development) i  3. razvijanje projektnih sposobnosti (Service Development).

 

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika