vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Sloboda je mogućnost da sami izaberemo teret koji ćemo nositi."
- Hephzibah Menuhin
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    20. svibnja 2022.    
U Međimurju cijepljeno gotovo 38% građana - Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 20. svibnja 2021. U Međimurju cijepljeno gotovo 38% građana - Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 20. svibnja 2021.

20. svibnja 2021. – Epidemiološka situacija u Međimurju se smiruje i popravlja te smo zadovoljni trendom koji pratimo, a on je rezultat odgovornog ponašanja građana i svih mjera koje se provode, istaknula je dr. Diana Uvodić - Đurić iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije, dodavši da je Međimurje po procijepljenosti onih koji su dobili jednu dozu, a stariji su od 18 godina, na drugom mjestu u Hrvatskoj.

Jučer je cijepljena 1 891 osoba. Barem jednom dozom je cijepljeno 33 069 osoba, što iznosi 37,66% u odnosu na stanovništvo starije od 18 godina.

Voditeljica Epidemiološke službe ZZJZ MŽ dr.med. Višnja Smilović, rekla je kako je u Međimurskoj županiji do jučerašnjeg dana utrošeno 42 000 doza svih cjepiva, a do današnjeg dana procijepljeno je gotovo 38 % stanovništva, svakim danom cijepljenja povećava se postotak cijepljenih osoba za 2 %, a do kraja ovog tjedna očekuje se da će biti cijepljeno preko 40 % stanovništva starijih od 18 godina. „Danas i sutra će se provoditi cijepljenje bez najave u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, no sljedeći tjedan nam dolazi samo 500 doza cjepiva AstraZenece i privremeno ćemo obustaviti cijepljenje osoba koje se dolaze cijepiti bez prethodne najave, istaknula je dr.Smilović i zamolila za razumijevanje jer ima dovoljnih količina i Pfizer i Moderna cjepiva za osobe koje na cijepljenje dolaze prema pozivu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 223 uzorka, od čega je evidentirano 35 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 17,7% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija javljeno je o 1 pozitivnom slučaju na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata oporavila se 41 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 315. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 57 818 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 62 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 pacijenta, otpušteno 12 pacijenata, dok je 1 pacijent na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih  osoba. „Bilježimo pozitivan trend pada broja oboljelih kao i pad broja hospitaliziranih, što svakako možemo zahvaliti cijepljenju građana. Zahvaljujući smanjivanju broja hospitaliziranih osoba, planiramo polako umanjiti covid radilišta što će nam omogućiti povećan broj aktivnosti u ostalim djelatnostima.“ rekao je dr. Igor Šegović, pomoćnik ravnatelja ŽBČ-a za kvalitetu.

Od 25. veljače 2020. godine kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je u Međimurskoj županiji zabilježeno 15 606 oboljelih, dok se oporavilo 15 006 osoba. U proteklih tjedan dana udio pozitivnih na broj testiranih je u padu, i on danas iznosi 17,7 % u odnosu na tjedan ranije kada je bio 24,7 %. 7-dnevna incidencija je s 345 pala na 214, kao i 14-dnevna incidencija koja je s 771 pala na 559. Broj aktivnih slučajeva prije tjedan bio 475, dok je danas aktivno 315 slučajeva. Cijepljen je velik broj osoba, gotovo 38 % stanovništva starije od 18 godina je cijepljeno. Nastavljamo i dalje s cijepljenjem te vjerujem da ćemo u narednih dva do tri tjedna procijepiti polovicu stanovništva, u narednim danima pred nama reorganizirat ćemo cijepna mjesta kako bi cjepivo bilo dostupnije svim našim građanima. Zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika