vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Sumnje i ljubomore često prouzročuju ono čega se pribojavaju."
- Thomas Jefferson
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    26. rujna 2022.    
Međimursko veleučilište u Čakovcu postaje dio projekta „Međimurje – Europska regija sporta 2022. Međimursko veleučilište u Čakovcu postaje dio projekta „Međimurje – Europska regija sporta 2022.

20. travnja 2021. – Međimursko veleučilište u Čakovcu, sa stručnim studijima Menadžmenta turizma i sporta te Održivi razvoj, odlično se uklapa u planirane aktivnosti projekta „Međimurje – Europska regija sporta 2022.“. Podsjetimo, Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja je nositelj prestižne titule Europske regije sporta. Podršku projektu iskazuju domaći gospodarstvenici, poduzetnici, udruge i institucije, a važan segment projekta svakako čine znanstvene i obrazovne institucije na području Međimurja.

Sporazum o suradnji potpisali su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Igor Klopotan i predsjednik Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić.

Suradnja između Međimurskog veleučilišta i ostalih uključenih partnera u provedbi projekta ogleda se u organizaciji i provedbi masovnih sportskih manifestacija i sportsko – rekreativnih aktivnosti namijenjenih svim dobnim skupinama te organizaciji stručnih konferencija. Uz to, studentima Menadžmenta u sportu i turizmu te Održivog razvoja pruža se prilika za osmišljavanje sportsko – rekreacijskih sadržaja s ciljem obogaćivanja sportsko – turističke ponude u Međimurju koji se mogu realizirati u okviru Europske regije sporta pod mentorstvom međimurskih sportskih udruga, mogućnost volontiranja u provedbi aktivnosti s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te obavljanja stručne prakse u naredne dvije godine u organizacijama koje su uključene u provedbu projekta – Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimurski školski sportski savez, Savez sportske rekreacije Međimurske županije i Međimurska županija.

Naši nastavnici i studenti vrlo su zainteresirani za sudjelovanje u ovom projektu te ćemo maksimalno motivirati  studente da se uključe u izradu završnih radova, terenskih istraživanja i osmišljavanje sportskih manifestacija kojima će se obogatiti sportsko-rekreacijska priča Međimurja.“, kazao je dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan prilikom potpisivanja Sporazuma o suradnji. Pročelnica UO za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić istaknula je da će projekt Međimurja kao Europske regije sporta u 2022. godini doprinijeti prepoznatljivost na nacionalnoj i europskoj razini te je odlična prilika za daljnju promociju Međimurja kao sportsko - turističke sredine. U tijeku je uključivanje partnera i osmišljavanje projektnih aktivnosti koje će se provoditi kroz drugu polovicu 2021. i cijelu 2022. godinu.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika