vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Želite li zadržati neokaljanu čast, ne smijete se srozati na prljave postupke. Učinite li to jednom, sljedeći put srozat ćete se mnogo lakše."
- Katherine Hepburn
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    26. rujna 2022.    
Budući agronomi i veterinari na međimurskoj gmajni Budući agronomi i veterinari na međimurskoj gmajni

13. travnja 2021. – Kobile međimurskog konja na pašnjaku Žabničko-vrhovljanske gmajne i dalje uživaju u svojoj zadaći održavanja gmajne u povoljnom stanju očuvanosti. Ide već šesta godina od kako su kobile stigle na pašnjak uz rijeku Muru kako bi prkosile sukcesiji i čuvale gmajnu u što izvornijem stanju.

Kroz godine kompleks na pašnjaku između Žabnika i Vrhovljana pokazao se izvrsnim za obavljanje terenske nastave budućih agronoma i veterinara pa profesori Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu rado navraćaju sa studentima u Međimurje. Upravo ovih dana Javna ustanova Međimurska priroda domaćin je studentima 2. godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji zajedno sa svojim profesorima terensku nastavu odrađuju upravo na pašnjaku Žabničko-vrhovljanske gmajne.

Oko 150 studenata terensku nastavu odrađuje iz kolegija Higijena i držanje životinja, Uzgoj i proizvodnja životinja te Primijenjena hranidba. Infrastruktura i konji u Žabniku omogućavaju profesorima da studentima na licu mjesta i na praktičnim primjerima dočaraju usvojena teorijska znanja.

Djelatnicima Javne ustanove Međimurska priroda pak zapažanja profesora i studenata koriste kao povratna informacija o kvaliteti držanja konja i upravljanja popratnom infrastrukturom.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika