vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"S budućnošću se suočavama s pomoću svoje prošlosti."
- Pearl Buck
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    26. rujna 2022.    
VOZAČI OPREZ! Volonterska akcija ove subote u Selnici, Črečanu i Križopotju VOZAČI OPREZ! Volonterska akcija ove subote u Selnici, Črečanu i Križopotju "Spašavanje vodozemaca od stradavanja na prometnicama‟

24. veljače 2021. – Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode i ove godine organizira volontersku akciju "Spašavanje vodozemaca od stradavanja na prometnicama‟. Akcija počinje ove subote 27. veljače u 9 sati postavljanjem zaštitne ograde na već poznatim lokacijama u Selnici i Črečanu te od ove godine i prvi put kod retencije Križopotje u Općini Gornji Mihaljevec. Na tim su lokacijama prometnice s dijelovima “crnih točki” gdje žabe i drugi vodozemci najviše početkom proljeća i toplijih dana stradavaju.

Volonterska akcija se nastavlja tijekom ožujka prenošenjem žaba preko prometnica. Osim djelatnika Međimurske prirode u akciji sudjeluju učenici i profesori Srednje škole Čakovec, Gimnazije Josip Slavenski Čakovec, Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec, Srednje škole Prelog,  članovi KUD-a Selnica, komunalni redari i drugi predstavnici Općina na čijem području se akcija provodi te drugi prijavljeni volonteri.

Ove subote, kao i tijekom trajanja akcije prenošenja žaba u jutarnjim i večernjim satima u ožujku, za dodatni oprez mole se vozači koji se kreću navedenim dijelovima prometnica u Selnici, Črečanu i Križopotju.

Volonteri su za akciju educirani putem online predavanja. Održale su ga Sara Janković i Sara Srša iz Međimurske prirode. Odgovore na pitanja zašto i gdje se postavljaju zaštitne ograde za žabe, što su „crne točke‟, koje su najčešće vrste vodozemaca u Međimurju, kako se uključiti u volonterske programe Međimurske prirode, dodatno potražite u videu na You Tube kanalu Međimurske prirode: https://bit.ly/3bxaBgN https://bit.ly/3bxaBgN

Više o volontiranju u Međimurskoj prirodi: https://med-dvemi-vodami.info/prijava

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika