vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Čovjek koji samo prima, a nikada ne daje, nalik je ustajalome jezeru, u kojem ostaje sve što u njega uđe, a sve što ostaje trune."
- John. A. James
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    1. listopada 2022.    
Župan Posavec potpisao ugovor vrijedan 200 000 kuna s  udrugom „Prijatelji životinja“ – Međimurska županija prva županija koja kontinuirano financira sklonište životinja Župan Posavec potpisao ugovor vrijedan 200 000 kuna s udrugom „Prijatelji životinja“ – Međimurska županija prva županija koja kontinuirano financira sklonište životinja

25. siječnja 2021. – Uz to što je među vodećim hrvatskim županijama po gospodarskim pokazateljima i ulaganjima u obrazovanje, zdravstvo, civilnu zaštitu i druga područja,  Međimurska županije ne zaostaje ni po ulaganjima u zaštitu životinja. Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je ugovor vrijedan 200 000 kuna s udrugom „Prijatelji životinja“, koja djeluje od 2004. godine s ciljem promicanja zaštite životinja te zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području Međimurske županije.

Predsjednica Zaštitarsko-ekološke udruge „Prijatelji životinja i prirode“ Aleksandra Hampamer istaknula je da vode najveće sklonište za napuštene životinje u Hrvatskoj te na površini od 15 000 m2 svakodnevno skrbe o 300 napuštenih pasa osiguravajući im smještaj do udomljenja, veterinarsku skrb, hranu, cijepljenje, sterilizaciju i udomljavanje. Kroz godinu organiziraju tridesetak radnih volonterskih akcija s ciljem podizanja svijesti zajednice o odgovornom odnosu prema životinjama i udomljavanju napuštenih pasa.

Ove godine sklonište za napuštene životinje obilježava dvadeset godina rada, a Međimurska županija već četvrtu godinu zaredom u svom proračunu osigurava financijska sredstva za projekt prihvata, skrbi i udomljavanja napuštenih životinja, čime je prva županija koja kontinuirano financira sklonište, iako joj to nije zakonska obveza, već je to obveza jedinica lokalne samouprave.

Međimurje po mnogočemu služi kao primjer dobre prakse, a sada tome dodajemo još bolji odnos i humanost prema životinjama. Sklonište se iz godine u godinu širi te vjerujemo da će ova sredstva iskoristiti u dobre svrhe, kako bi dodatno poboljšali skrb o napuštenim životinjama.“, kazao je župan Posavec dodavši da je ova vrsta potpore samo nastavak dobre suradnje Međimurske županije i Prijatelja životinja koja se razvija kroz europske projekt S.N.A.G.A. ŽIVOTA, kojem je cilj učinkovitija resocijalizacija i reintegracija počinitelja kaznenih djela nakon odsluženja kaznenopravnih sankcija, a zahvaljujući kojem je sklonište dobilo novi Edukacijski centar, te projekt ANIMA MUNDI, kroz koji će se unaprijediti veterinarske usluge i omogućiti zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika