vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Čovjek bez umjerenosti nalik je bačvi bez okova i pri padu se raspada."
- Henry Ward Beecher
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    26. rujna 2022.    
Izložba Vizura 2020 - Vrijeme extrema, izložbeni salon MMČ, 3. – 18. 9. 2020. Izložba Vizura 2020 - Vrijeme extrema, izložbeni salon MMČ, 3. – 18. 9. 2020.

2. rujna 2020. – Na izložbi Vizura 2020 umjetničke fotografije izlažu članovi ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju te gosti sekcije, američki profesionalni fotografi. U slučaju ove izložbe tema je zadana – krajnost. Autori istražuju krajnosti u svim aspektima recentne umjetničke fotografije. U trenutku kada se svijetu upravo događa pandemija svjetskih razmjera autori obrađuju ovu temu kao vrijeme extrema i krajnosti, ali na način da u svom radu is

Na izložbi Vizura 2020 umjetničke fotografije izlažu članovi ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju te gosti sekcije, američki profesionalni fotografi. U slučaju ove izložbe tema je zadana – krajnost. Autori istražuju krajnosti u svim aspektima recentne umjetničke fotografije. U trenutku kada se svijetu upravo događa pandemija svjetskih razmjera autori obrađuju ovu temu kao vrijeme extrema i krajnosti, ali na način da u svom radu ističu odsutstvo patetike i prisutnost ljudskosti, empatije i društvene angažiranosti. Danas su krajnosti dio svakodnevice, skup pravila ponašanja, prilagođavanje novim situacijama. Upravo fotografiju koristimo kao svakodnevni upravni govor u kojem jezici nisu prepreka globalne komunikacije. Svjedoci smo fotografske slike u vrijeme ekstrema. Svijet je na trenutak stao u stanju šoka. Tema ekstrema u suvremenoj umjetničkoj fotografiji dobila je novo, neočekivano značenje. Na izložbi izlaže 31 autor. (Iz predgovora kataloga izložbe, Draženka Jalšić Ernečić)

tiču odsutstvo patetike i prisutnost ljudskosti, empatije i društvene angažiranosti. Danas su krajnosti dio svakodnevice, skup pravila ponašanja, prilagođavanje novim situacijama. Upravo fotografiju koristimo kao svakodnevni upravni govor u kojem jezici nisu prepreka globalne komunikacije. Svjedoci smo fotografske slike u vrijeme ekstrema. Svijet je na trenutak stao u stanju šoka. Tema ekstrema u suvremenoj umjetničkoj fotografiji dobila je novo, neočekivano značenje. Na izložbi izlaže 31 autor. (Iz predgovora kataloga izložbe, Draženka Jalšić Ernečić)

Otvorenje izložbe planirano je za četvrtak 3. 9. 2020. u 20 sati u atriju Starog grada Zrinskih u Čakovcu. Otvorenje izložbe ujedno je i glavno otvorenje V. Zrinski Art festivala.

Za vrijeme trajanje Zrinski Art Festivala, od 3. – 6. 9. 2020. izložbe je otvorena od 10 – 22 sata.

 

Izložba:

VIZURA 2020 // VRIJEME EXTREMA

Izložbeni salon MMČ, 3. – 18. 9. 2020.

Sekcija za fotografiju ULUPUH-a

Autorica koncepcije: Draženka Jalšić Ernečić

Izložba je postavljena u sklopu V. Zrinski Art Festivala

 

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika