vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Važnije je znati kamo idete nego onamo stići brzo. Ne dopustite da vam se u mislima pomiješaju aktivnosti i postignuća."
- Mabel Newcomber
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    26. rujna 2022.    
Osjetimo život kroz kreativne radionice Osjetimo život kroz kreativne radionice

21. srpnja 2020. – Udruga slijepih Međimurske županije je u utorak, 21. 7. 2020. godine, provela izrazito kreativnu aktivnost. Administrator Udruge, ovaj put u ulozi voditelja radionice, educirao je članove kako izraditi mirisne lučice uz što više korištenja ostalih osjetila, a što manje vida, a pomagala im je i volonterka.

Sudjelovanjem na kreativnim radionicama, slijepe osobe stječu nova znanja i vještine, a što  pridonosi njihovoj samostalnosti i socijalnom uključivanju.

 Ova aktivnost dio je radno-okupacijskih aktivnosti programa „Osjetimo život“, koje se provode u svrhu razvoja i očuvanja radnih navika i vještina slijepih osoba. Program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Kroz program Udruga pruža socijalne usluge te organizira aktivnosti za slijepu djecu i odrasle slijepe osobe.

 Slijepoj djeci osigurano je kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz organizaciju sportskih i edukativnih aktivnosti koje im pomažu pri uključivanju u programe odgoja i obrazovanja (integracija), a što pridonosi prevenciji njihove institutionalizacije.

Izvoditelji aktivnosti imaju mogućnost individualne podrške i praćenja kako bi se senzibilizirali i educirali o radu sa slijepom djecom.

Pružanjem podrške roditeljima slijepe djece, educira ih se o ulozi razvoja samostalnosti  i socijalnog uključivanja njihove djece.

 Odraslim slijepim osobama pružaju se usluge i organiziraju aktivnosti koje pridonose prevenciji njihove institucionalizacije i većoj kvaliteti života: psihosocijalna podrška, socijalne usluge te radno-okupacijske aktivnosti.

Članovi obitelji slijepih osoba, zaposlenici i volonteri Udruge educiraju se za pravilno ophođenje sa slijepim osobama te kako pomoći slijepim osobama da budu samostalnije.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika