vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Mudrost se raša iz pogrešaka; suoči se s pogreškom i uči."
- J. Jelinek
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    29. rujna 2022.    
Međimurje i dalje bez novoboljelih, od ponedjeljka omogućen posjet korisnicima domova za starije i nemoćne, Međimurje i dalje bez novoboljelih, od ponedjeljka omogućen posjet korisnicima domova za starije i nemoćne,

16. svibnja 2020. – Međimurska županija je 8. dan za redom "korona free" županija te već 32. dan nema novooboljelih osoba. U posljednjih 48 sati obavljeno je 43 testiranja.

S obzirom na otvaranje granica s Republikom Slovenijom, normalizira se režim na graničnim prijelazima Mursko Središće, Bukovje i Trnovec dok su malogranični prijelazi i dalje zatvoreni. Građani Republike Hrvatske mogu bez posebnog ograničenja ući u Republiku Sloveniju ako su zdravi i ne pokazuju simptome koronavirusa te unatrag 14 dana nisu bili u zemljama izvan Europske unije. Kako se zbog popuštanja mjera očekuje pojačan promet na graničnim prijelazima, iz Policijske uprave Međimurske apeliraju na strpljenje putnika zbog evidencije osoba koje ulaze u Republiku Hrvatsku.

Pojačan nadzor i dalje se vrši nad domovima za starije i nemoćne te nad svim pružateljima socijalnih usluga koji su opskrbljeni dodatnom zaštitnom opremom. Od ponedjeljka, 18. svibnja 2020. bit će omogućen posjet starijim korisnicima te korisnicima s invaliditetom uz strogo pridržavanja epidemioloških mjera za korisnike koji nisu u mogućnosti koristiti vanjski prostor i to za najviše jednog posjetitelja u sobi korisnika uz strogo pridržavanje mjera. Za pokretnije korisnike preporučena je organizacija posjeta u vanjskom prostoru pružatelja usluge.

U Županijskoj bolnici Čakovec dozvoljena je prisutnost partnera na porodu.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika