vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Imali bismo više mira kad se ne bismo opterećivali tim što govore i rade drugi."
- Toma Kempinski
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. lipnja 2022.    
Obilazak radova na Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta Obilazak radova na Centru održivog razvoja Međimurskog veleučilišta

7 novih laboratorija, dvije dvorane/predavaonice, kabinet mikrobiologije, dizalo za pristup osobama s invaliditetom, elektrosoba, vrhunska oprema te još štošta drugo bit će smješteno u novom Centru održivog razvoja u sklopu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu bruto površine  689m². Radove je u nazočnosti dekana Igora Klopotana, koordinatorice projekta Jasmine Ovčar, prodekanice za kvalitetu i međunarodnu suradnju, administratorice na projektu Kristine Janković Ružić, stručnjakinje za gradnju Marije Miščančuk obišao župan Međimurske županije Matija Posavec.


Uređenjem Centra održivog razvoja opremit će se četiri laboratorija„Biokemija okoliša“, „Održiva gradnja“, „Primijenjena automatika“ i „Proširena stvarnost“, čime će se unaprijediti kvaliteta obrazovanja i istraživanja za potrebe gospodarstva te ojačati suradnja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s drugim istraživačkim institucijama i poslovnim sektorom. Poslovnim subjektima bit će omogućeno korištenje kapaciteta novoopremljenih laboratorija što će značajno unaprijediti sinergiju znanosti i gospodarstva, a osiguravanjem suvremene istraživačko-razvojne infrastrukture će se povećati broj primjenjivih istraživačkih, razvojnih i inventivnih projekata u Međimurskoj županiji.

Opći cilj projekta je povećati broj primjenjivih znanstveno-istraživačkih projekata u Međimurskoj županiji. Ujedno, projekt ima za cilj osigurati istraživačko – razvojnu infrastrukturu koja će poslužiti za provedbu temeljnog, industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja u području biokemije okoliša, održive gradnje, primijenjene automatike i proširene stvarnosti. Izravni rezultati projekta su obnovljena zgrada Međimurskoj veleučilišta u Čakovcu za potrebe Centra održivog razvoja te njegovo opremanje.
Ukupna vrijednost projekta čiji je završetak predviđen u siječnju 2021. godine, iznosi 11.895.867,07 kn, a sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano je 10.828.867,07 kn.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika