vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Od uspjeha do neuspjeha samo je jedan korak. Od neuspjeha do uspjeha vodi dugačak put."
- Židovska poslovica
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    22. svibnja 2022.    
Gospodarsko-socijalno vijeće u Međimurskoj županiji održalo 100. sjednicu – Mladen  Zemljić izabran za novog predsjednika, Gospodarsko-socijalno vijeće u Međimurskoj županiji održalo 100. sjednicu – Mladen Zemljić izabran za novog predsjednika,

Pod predsjedanjem predsjednika Ivana Senčara, u srijedu, 11. prosinca 2019. godine održana je 100. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji, savjetodavnog tijela kojem je cilj promicanje gospodarskih i socijalnih prava radnika i poslodavaca, a temelji se na tripartitnoj suradnji udruga sindikata, udruga poslodavaca i Međimurske županije.
Tijekom svog rada od 21. svibnja 2002. godine Gospodarsko-socijalno vijeće u Međimurskoj županiji poduzelo je niz aktivnosti, među kojima su predlaganje mjere za vođenje usklađene gospodarske, socijalne i razvojne politike, praćenje i ocjenjivanje gospodarske politike Međimurske županije, zakona iz područja rada, gospodarstva, socijalne sigurnosti i drugih područja od javnog interesa.
Od samog početka djelovanja GSV u Međimurskoj županiji nametnuo se kao važno savjetodavno tijelo u Međimurju, a zahvaljujući demokratskom socijalnom dijalogu, uvažavanju mišljenja, dobro odabranim temama i kontinuiranom radu, postali smo je jedan od najaktivnijih, ako ne i najaktivniji GSV u Hrvatskoj.“, kazao je Ivan Senčar koji se u svečanom djelu sjednice održanom povodom jubileja osvrnuo na dosadašnje aktivnosti i rezultate GSV-a.
Istaknuo je podatak da je prema istraživanjima iz 2015. godine, prosjek održavanja sjednica županijskih GSV-a do dvije na godinu, dok je prosjek održavanja sjednica GSV-a u Međimurskoj županiji šest sjednica na godinu, što svjedoči o kvalitetnom radu članova koji su se bavili ne samo gospodarskim temama, već i svim važnim temama na lokalnoj i nacionalnoj razini.
Čestitke na prvih 100. sjednica uputio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je istaknuo da se GSV u Međimurskoj županiji ističe kao primjer dobrog rada: „Kao što se Međimurska županija često ističe kao dobar primjer u mnogim područjima, tako i naš GSV služi kao primjer dobrog rada tijela u kojem se na vrijeme detektiraju potencijalni problemi i nude kvalitetna rješenja.“


Mladen Zemljić izabran za novog predsjednika GSV-a u Međimurskoj županiji


Prijedlog Proračuna Međimurske županije za 2020. godinu s projekcijama Proračuna za 2021. i 2022. godinu, bio je glavna točka dnevnog reda radnog dijela sjednice, na kojoj je ujedno izabrano i novo vodstvo. Kako se predsjednik birao iz redova sindikalnih udruga, novi predsjednik je Mladen Zemljić, predstavnik Međimurske županije i dopredsjednik GSV-a ostaje zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, a dosadašnji predsjednik Ivan Senčar drugi je dopredsjednik u ime Hrvatske udruge poslodavaca.
U  raspravi o proračunu sudjelovali su predstavnici sva tri socijalna partnera koji su istaknuli da je Proračun Međimurske županije za 2020. godinu vrlo ambiciozan, ali realan te su ga jednoglasno prihvatili i podržali. Ima naglašenu socijalnu komponentu koja je usmjerena na poboljšanje standarda svih stanovnika Međimurja te se nastavlja trend značajnih potpora u  gospodarstvu i obrazovanju kao  glavnim  prioritetima razvoja  Međimurske županije u cjelini, što je jasno iz konsolidiranog Proračuna koji zajedno sa svim institucijama iznosi 860 milijuna kuna,  a koji je predstavio župan Međimurske županije Matija Posavec. Članovi Vijeća donijeli su zaključak da je za realizaciju proračuna potrebno iskoristiti sve mogućnosti dobivanja sredstava iz europskih fondova, a sredstva se moraju ravnomjerno usmjeriti u razvoj svih gradova i općina u Međimurju.
Na kraju sjednice, članovi su se složili da unatoč savjetodavnoj ulozi Vijeća, indirektno utječu na niz odluka koje se donose u Međimurju jer i najmanji akter može utjecati na boljitak sustava ako ne odustaje od svojih ciljeva, a upravo je u kontinuitetu i zajedništvu snaga Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika