vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Sve svoje odluke donodimo u raspoloženju ili stanju duha koje će se sigurno promijeniti."
- Marcel Proust
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    1. listopada 2022.    
Svečanom priredbom Gospodarska škola Čakovec obilježila 25 godina djelovanja Svečanom priredbom Gospodarska škola Čakovec obilježila 25 godina djelovanja

Prije 25 godina, točnije 18. ožujka 1994. godine odlukom Međimurske županije i rješenjem Ministarstva kulture i prosvjete osnovana je Gospodarska škola Čakovec. Tijekom prve godine djelovanja školu je pohađalo 275 učenika u 8 razrednih odjela, a prvih dana i koraka škole na svečanosti povodom obilježavanja jubileja prisjetio se njen prvi ravnatelj Petar Novački. „Učenici koji izlaze iz ove škole mogu biti ponosni i zahvalni profesorima, ali i zajednici što imamo jednu od najuspješnijih strukovnih škola u Hrvatskoj. Presretan sam što je od skromnih uvjeta u kojima je počela raditi, danas škola u svojoj zgradi, širi se i niže uspjehe.
Gospodarsku školu Čakovec danas pohađa 360 učenika, a zaposleno je 60 djelatnika. U obilježavanju 25 godina rada škole, nazočili su i župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport Blaženka Novak, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, ravnatelji međimurskih osnovnih i srednjih škola kao i mnogi predstavnici institucija s područja Međimurja.
U ovih 25 godina škola raste i diže se te se možemo pohvaliti da smo dobitnici mnogih priznanja. Dodijeljena nam je nagrada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za najbolju školu u Hrvatskoj u području strukovnog obrazovanja, dobitnici smo Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, prva smo škola u Hrvatskoj koja je nabavila pogon za izradu soka vrijedan 584.030,25 kuna. Svega toga ne bi bilo bez vrijednih učenika i djelatnika, a naši profesori svakodnevno daju sve od sebe te nastoje učenicima pokazati put do najvećih znanja koja će moći iskoristiti kasnije u životu.“ – rekao je ravnatelj Renato Vinko.
Uz kratki film, vremeplov načinjen od fotografija, okupljeni su se prisjetili mnogih uspomena i zbivanja u školi od samih početaka. U prigodnom programu kroz pjesmu, ples i modnu reviju nastupili su učenici i profesori škole pokazavši sve što su naučili.
Čestitke na dosadašnjim rezultatima i uspjesima uputio je i župan Matija Posavec koji je istaknuo kako je Gospodarska škola primjer sustava koji se kvalitetno razvija i gradi sliku uspješnog Međimurja i regije: „Jedino obrazovanjem možemo stvoriti jači identitet, osnažiti gospodarski rast i stvoriti socijalnu pravednost, a sustav koji gradimo u Međimurju polazi od obrazovanja te se svaka srednja škola, pa čak i svaka naša osnovna škola danas može ponositi svojim rezultatima, inovativnošću kojom pridonosi izgradnji modernije, bolje i kvalitetnije zajednice.
U povodu jubileja Gospodarska škola dobila je svoju statuu koju je dizajnirala umjetnica Rusa Trajkova, a sastoji se od 4 dijela koja predstavljaju sektore škole – poljoprivredu, promet, tekstil i osobne usluge. Statua škole dodijeljena je prvim zaposlenicima koji su i danas u radnom odnosu – Jadranki Svenšek, Vesni Stunković, Nives Kocijan i Vladimiru Mastenu. Uz svečanost, održan je i okrugli stol na kojemu su bivši i sadašnji djelatnici i učenici razgovarali o temama obrazovanja, poduzetništva, ali i o odnosu i suradnji učenika i profesora.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika