vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Dio smo istog svijeta i ono što donosi dobro jednome donosi dobro i drugom."
- William Godwin
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    24. svibnja 2022.    
Nova vizija zgrade Scheier - prostor namijenjen zajedništvu i kreativnim idejama Nova vizija zgrade Scheier - prostor namijenjen zajedništvu i kreativnim idejama

Platforma za Društveni centar Čakovec kao prijavitelj i Međimurska županija kao partner udružile su se na projektu „Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier“ koji sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. „Osnovni cilj je naučiti kvalitetno upravljati javnim prostorima, stoga je predviđeno da prostor zgrade Scheier postane dostupniji široj kulturno-umjetničkoj namjeni te otvoreniji za javnost“, riječi su to kojima je voditelj projekta Darko Ciglar otvorio početnu konferenciju kojoj su, uz župana Međimurske županije Matiju Posavca i pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Branka Sušeca, nazočili kulturni djelatnici i predstavnici udruga.
„Prostor zgrade Scheier adaptacijom će se pretvoriti u prostor suradnje, zajedništva i novih ideja, no važan segment projekta je uključivanje zainteresiranih građana te aktera u kulturi i umjetnosti s ciljem pronalaska kvalitetnih programa koji bi se tamo odvijali. Scheierica je zamišljena kao otvoreni prostor dostupan svima koji žele unaprijediti položaj nezavisne kulture i umjetnosti“, moglo se čuti u uvodnim riječima voditelja Ciglara.
„Platforma je upravo zgradu Scheier prepoznala kao javni prostor koji je danas premalo korišten kao društveno-kulturni centar. Kroz dvadesetak različitih oblika višemjesečnih edukacija stručno ćemo pristupiti sudioničkom upravljanju u kulturi. Istražit ćemo stanje i potrebe kulture u Međimurju te strateški planirati rad zgrade Scheier, održavati tribine, fokus grupe i javne razgovore“, nadovezala se Kristina Pongrac, voditeljica edukacija, adaptacije i kulturnog programa, uz napomenu da će zgradu urediti i opremiti na način da bude prilagođena multidisciplinarnim kulturnim programima te pristupačna osobama s invaliditetom.
Projekt pozdravlja župan Matija Posavec, koji je istaknuo kako je zgrada Scheier u povijesti bila jedna od najreprezentativnijih objekata u Čakovcu. „Mi ispred Županije koja je vlasnik i upravitelj želimo da zgrada Scheier bude namijenjena provođenju društvenih aktivnosti. Učinili smo je dostupnom udrugama i pojedincima, no nastojimo napraviti iskorak i još je više otvoriti prema civilnom sektoru, kako bi pojedinci i članovi udruga sami osmišljavali kulturno-umjetničke sadržaje koji bi ispunjavali ovaj prostor tijekom čitave godine. Još jedan benefit projekta je investicijski zamah koji će ovaj objekt doživjeti, što se prvenstveno odnosi na proširenja kapaciteta i ugradnju dizala.“
Potpisivanjem ugovora između izvršnog direktora Platforme za Društveni centar Čakovec Milivoja Kuhara i župana Matije Posavca označen je nastavak suradnje na projektu koji će se provoditi do 29. listopada 2020. godine.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika