vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Naša nas djela još uvijek prate i sve što smo bili i danas nam vrate."
- George Eliot
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    14. prosinca 2018    
Zahvala na čuvanju uspomene na prvog poginulog međimurskog branitelja Zahvala na čuvanju uspomene na prvog poginulog međimurskog branitelja

Ove je godine, u suradnji Grada Iloka s općinom Donja Dubrava te Međimurskom županijom na Principovcu postavljen spomenik prvom poginulom branitelju Domovinskog rata iz Međimurske županije, Predragu Jurčecu.  Postavili su ga branitelji iz Donje Dubrave koji su čamcima plovili od Međimurja do Iloka kako bi uz spomenik postavili i Dravsko kamenje.
U znak zahvalnosti te na čuvanje uspomene i sjećanja na Predraga Jurčeca, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnice Donja Dubrava upriličila je prigodnu svečanost kako bi se Zahvalnicima odužila zaslužnima za izradu spomen obilježja te kontinuiranoj podršci i pomoći djelovanju Udruge. 
Predsjednik UDVDR-a Ogranka Donja Dubrava Neven Lisjak zahvalio je svima te poželio da odlazak na spomen obilježje u Principovac postane tradicija. Ujedno je na podršci i financijskoj potpori zahvalio županu Međimurske županije Matiji Posavcu, zamjeniku župana Josipu Grivcu, načelniku općine Donja Dubrava Marijanu Vargi, načelniku općine Goričan Mariju Mohariću, načelniku općine Donji Vidovec Josipu Matulinu, direktorima poduzeća Međimurje plin i Međimurske vode Nenadu Hraniloviću i Vladimiru Topolnjaku, te Kreši Premecu i Zlatku Ljubeku
Predrag Jurčec bio je pripadnik 1. gardijske brigade „Tigrovi“, koji je poginuo na Principovcu 9. srpnja 1991. godine, prilikom djelovanja neprijateljskih aviona. Ovo je ujedno bilo prvo djelovanje neprijateljske avijacije na teritoriju Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika