vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Riječima ´ja to ne mogu´ nitko nikada nije postigao ništa; ´pokušat ću´ stvara čuda."
- George P. Burnham
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    19. prosinca 2018    
Međimurci imali priliku razgledati namjenski helikopter za spašavanje Međimurci imali priliku razgledati namjenski helikopter za spašavanje

Moderni namjenski helikopter hitne medicinske službe sletio je danas na aerodrom u Pribislavcu gdje su posjetitelji mogli razgledati medicinski interijer i opremu vozila te popričati sa stručnjacima iz područja helikopterskog spašavanja. Helikopter se trenutno koristi za hitne slučajeve u Italiji no ovom prilikom vraćao se s pokazne vježbe u Vinkovcima.
Priliku da po prvi puta vide namjenski helikopter za spašavanje u Međimurju, iskoristili su brojni građani, ali i učenici 4. i 5. razreda Srednje škole Čakovec, smjera medicinska sestra-tehničar opće zdravstvene njege. Prezentaciji vozila prisustvovali su i župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.
Član posade helikoptera je i visoki medicinski tehničar Robert Sabol, podrijetlom iz Međimurja, na čiju je incijativu helikopter sletio u Pribislavcu. Helikopter je u potpunosti namijenjen helikopterskom spašavanju i zlatni je standard kojeg koristi većina helikopterskih operatera u Europskoj uniji koji se bave spašavanjem, kako je pojasnio Sabol. U 10 minuta može proći skoro 40  kilometara zračne linije, dok mu je iz Čakovca do Zagreba potrebno 20 minuta.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika