vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Silna žudnja u neobuzdanoj pohlepi koja želi stjecati još više, oduzima si istinski cilj dobivanja; odriče se uživanja u onome što je već dobila."
- Thomas Sprat
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    20. siječnja 2019    
Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Svetom misom u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu započelo je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Nakon mise, koju je predvodio fra Josip Župan, slijedio je mimohod te polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomen-zida poginulim hrvatskim braniteljima. "5. kolovoza velik je dan za Hrvatsku kada se prisjećamo naših sugrađana koji su se hrabro borili u Domovinskom ratu. Obilježavanje ovih slavnih trenutaka hrvatske povijesti u spomen su na sjećanje i žrtvu koju su dali svi branitelji, posebno 78 Međimuraca koji se nikad nisu vratili svojim kućama.", rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i čestitao svim građanima i građankama Međimurske županije Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Brigadir Alan Srpak, sudionik vojno – redarstvene akcije "Oluja", podsjetio je prisutne na značaj 5. kolovoza: "Akcija Oluja bila je prekretnica Domovinskog rata i  časna pobjeda za pravedan cilj. Stoga Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja možemo s ponosom slaviti." Počast herojima iskazali su župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenici župana Sandra Herman i Josip Grivec, potpredsjednici Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina i Franjo Makovec, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović i predsjednik gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, predsjednik Zrinske garde Đuro Bel, predstavnici braniteljskih udruga, Policijske uprave međimurske, Hrvatske vojske, kao i članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.
"Ovo je jedan od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti, to je naš dan slobode, a ovdje smo da iskažemo poštovanje svim sudionicima vojno – redarstvene operacije "Oluja", hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima", dodao je predsjednik Udruge dragovoljaca i branitelja domovinskog rata podružnice Međimurske županije Stjepan Horvat. Nakon prigodnih govora prisutni su se okupili u zajedničkoj molitvi s nadom kako nikada neće biti zaboravljena "Oluja", akcija kojom je početkom kolovoza 1995. godine tijekom 84 sata oslobođeno oko 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika