vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Želite li zadržati neokaljanu čast, ne smijete se srozati na prljave postupke. Učinite li to jednom, sljedeći put srozat ćete se mnogo lakše."
- Katherine Hepburn
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    20. siječnja 2019    
Čakovečka podružnica medicinskih sestara obilježava 50. obljetnicu nizom svečanosti i programa Čakovečka podružnica medicinskih sestara obilježava 50. obljetnicu nizom svečanosti i programa

Medicinske sestre su u procesu rada kvalitetni i bitni članovi medicinskog tima, a kroz svoj dugogodišnji rad usavršavaju svoje vještine i znanja stečena temeljnim obrazovanjem. Stoga je tim veće priznanje njihove stručnosti i znanja činjenica da ove godine Hrvatska udruga medicinskih sestara RH - podružnica Čakovec slavi čak svoju 50. obljetnicu rada. Odlučile su je proslaviti na najbolji mogući način, prigodnim svečanostima i događanjima tijekom godine, a još su jednom dokazale kako to za njih nije posao, već stvarni poziv kojim se ponose, organiziravši svečanost otkrivanja spomen ploče u Županijskoj bolnici Čakovec svom kolegi Josipu Topleku, koji je dao život za obranu domovine. Pritom su se ujedno prisjetili svih medicinskih sestara i tehničara sudionika Domovinskog rata iz Međimurske županije. Da je ovo jubilarni 5. spomen postavljen u sjećanje na kolege koji su dali ono najvrjednije za Hrvatsku, svoj život, objasnila je Ljerka Pavković, predsjednica Društva medicinskih sestara Domovinskog rata. „Velika je čast danas biti medicinska sestra u Čakovcu, kada slavimo 50 godina rada, ali i kada otkrivamo novu ploču, nakon što smo svečano otkrile spomen obilježja u Vukovaru, Pakracu, Karlovcu i Lipiku. Kolega Josip Toplek dao je svoj život za domovinu i zaslužuje ovo trajno sjećanje“, naglasila je pritom otkrivši spomen ploču zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i ravnateljem Županijske bolnice Čakovec Robertom Grudićem uz pročelnicu UO za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonju Tošić Grlač, predsjednicu Podružnice Boženu Kapitarić i obitelj Josipa Topleka, suprugu Mariju i sina Alena, a uz blagoslov vlč. Stjepana Markušića, župnika u Macincu, ujedno dušobrižnika u Županijskoj bolnici Čakovec. „Naši liječnici i medicinske sestre, tehničari, također su dali nemjerljiv doprinos tijekom Domovinskog rata i na ovakav način čuvamo uspomenu na njih, posebno na one koji su ginuli za svoj narod. To mora biti duboko utkano u svijest svih zaposlenika Županijske bolnice Čakovec, što je jasno da i je slučaj kako su upriličili ovu vrijednu svečanost i njome krenuli obilježavanje jubileja svoje udruge. Ono što želimo u županiji kao osnivači svih zdravstvenih ustanova je biti primjer dobre prakse, postavljati nove standarde, uvoditi tehnologije i provoditi velike projekte, no s naglaskom na ljudski faktor, ulaganje u naše koncesionare, medicinsko osoblje i pacijente“, rekao je pritom Posavec.Nakon ove svečanosti, obilježavanje će se nastaviti prigodnim darivanjem članica i članova udruge HUMS-a Podružnice Županijske bolnice Čakovec „Žena ženi“, zatim svečanošću uz predstavljanje brošure o dosadašnjim predsjednicama HUMS-a, te nizom stručnih predavanja za članove podružnice.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika