vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Odlučnim izražavanjem naše volje, pred nama će se otvoriti mnoga zatvorena vrata."
- Seyed Hossein Nasr
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    20. siječnja 2019    
Zimske informatičke radionice u I. OŠ Čakovec Zimske informatičke radionice u I. OŠ Čakovec

Sedmu godinu za redom u vrijeme zimskih parznika u Prvoj osnovnoj školi Čakovec održavaju se informatičke radionice za sve zainteresirane osnovnoškolce s područja Čakovca.
Radionice su započele danas, 8. siječnja učenjem programiranja na iPadima uz Osmo Coding.
U utorak i srijedu učenici će imati priliku učiti o sastavljanju i programiranju robota, a u četvrtak će upoznati Ozobot robote i humanoidnog robota Alphu S1.
Na ovaj način kontinuirano se nude obrazovni sadržaji u vrijeme odmora za učenike. Učenicima se nude dodatni obrazovni sadržaji i uređaji koji nisu dio propisanih nastavnih planova i programa. Prva osnovna škola Čakovec je škola koja niz godina ulaže u opremanje najnovijom tehnologijom. Prva je škola u našoj regiji u kojoj učenici usvajaju nova znanja i vještine pomoću iPad laba, od ove školske godine iPad lab je obogaćen pametnim dodacima za učenje Osmo, a učenici vještine programiranja usvajaju na različitim platformama i uz pomoć različitih robota: Sphero, Lego Mindstorms, Alpha S1, Ozobot itd. Kontinuiramo se nastoji razvijati interes i ljubav prema stem području te digitalne vještine.
Radionice su besplatne, održavaju se od 9 do 11 sati u informatičkoj učionici. Voditelji radionica su učiteljica Ivana Ružić i učitelj Branko Vujnović.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika