vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Svako vrijedno postignuće, malo ili veliko, sastoji se od nekoliko koraka: početka, borbe i pobjede."
- Anonimni autor
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    20. siječnja 2019    
MEĐIMURSKI  ZBORAŠI  IZVRSNI U ROVINJU MEĐIMURSKI ZBORAŠI IZVRSNI U ROVINJU

50. izdanje Susreta hrvatskih pjevačkih zborova održano je 7.-8. listopada 2017. godine u Gradu Rovinju, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH. Uz Hrvatski sabor kulture, organizaciju Susreta ove godine potpomogli su Maistra d.d., Komorni zbor Rubino i Hrvatsko društvo skladatelja, dok su supokrovitelji bili Istarska županija, Grad Rovinj i Turistička zajednica Grada Rovinja.
Izbor zborova sudionika ovogodišnjeg Susreta rezultat je ukupno 13 selekcija unutar  9 županijskih smotri i 4 samostalna preslušavanja. Tako se na samom Susretu našlo 13 odabranih zborova. S ponosom ističemo da je Zajednica HKUU Međimurske županije imala dva predstavnik i to zborove: Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca i zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća i tako bila jedina županija s dva predstavnika što je omogućio prošlogodišnji Grand prix i osvajanje prvog mjesta zbora Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca. 
U veoma jakoj konkurenciji te izvrsnim glazbenim programima koje je ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu: Josip Jerković, predsjednik te istaknuti dirigenti Robert Homen i Igor Vlajnić, na kraju su dodjeljene temeljem bodovanja 4 brončane diplome, 7 srebrnih i 2 zlatne.
Pobjednik ovog 50. jubilarnog Susreta bilo je Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa” iz Osijeka, dok je odmah do njega izvrsno drugo mjesto ali i Zlatnu diplomu osvojio Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca predvođen dirigenticom Senkom Bašek-Šamec.
Potvrdu izvrsnog zborskog pjevanja koje se njeguje u našoj županiji i opravdanost što su međimurci imali dva predstavnika svojim izvrsnim nastupom pokazao je i Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća pod ravnanjem dirigenta Branimira Magdalenića, koji je osvojio Srebrnu diplomu ali i Nagradu za najuspješniju izvedbu revijalnog programa koju dodjeljuju predstavnici zborova sudionika.
Predan rad naših zboraša iz Čakovca i Nedelišća predvođenih svojim umjetničkim voditeljima  profesorima Senkom Bašek-Šamec i Branimirom Magdalenićem i ovoga puta urodio je plodom i pokazao visok stupanj zborskog pjevanja koji se njeguje u našoj Županiji.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika