vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Naš posao nije vidjeti što se nazire u daljini, nego što je jasno pred nama."
- Thomas Carlyle
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    19. listopada 2017    
Kino za mlade na otvorenom Kino za mlade na otvorenom

Udruga Zora u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec, u sklopu projekta "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu" te povodom "Dana grada Čakovca", organizira 31. svibnja (srijeda) tematske filmske projekcije za mlade na otvorenom - "Film kod Zrinskih".

Od 20.50 h u prostoru prije ulaza u Stari grad, uz spomenik „Oproštaj“, održat će se dvije edukativne filmske projekcije:
Animirani film o ljudskim pravima "16 glava za ljudska prava" – 20.50 h (5 min),
dokumentarni film o legendarnim Beatlesima "The Beatles: Eight Days A Week" – 21.00 h (137 min).

16 glava za ljudska prava-16 minds for human rights animirani je film nastao 2015. u sklopu projekta "Mladi za ljudska prava". Nakon radionica o ljudskim pravima i aktivnom građanstvu koje je provela udruga Zora, animirani film kreiralo je 16 učenika/ca iz svih srednjih škola grada Čakovca uz mentorstvo Škole animiranog filma (ŠAF). Prikazali su različite scene kršenja ljudskih prava s kojima se svakodnevno susrećemo, a možda ih niti ne primjećujemo, poput prava na obrazovanje, na život bez nasilja, na slobodu izražavanja, vjeroispovijesti i slično.

Za dokumentarni film o legendarnim Beatlesima "The Beatles: Eight Days A Week" vjeruju da će biti zanimljiv svim generacijama kroz lepezu intervjua, glazbe, arhivskih snimaka i priča vezanih uz fenomen The Beatlesa, obožavanog benda koji je zauvijek obilježio svjetsku glazbenu scenu.

Nakon odgledanih filmova, u Centru za kulturu udruga Zora iste će analizirati 5. lipnja zajedno s mladima, čime se doprinosi razvijanju dijaloga i kritičkog razmišljanja među mladima koje je temelj aktivnog građanstva.
Iako će stolice biti postavljene, pozivaju mlade da ponesu dekice. Vidimo se!

Filmska projekcija na otvorenom bit će organizirana unutar projekta „Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu“. Navedeni projekt provodi Udruga Zora kao nositeljica s partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i programom Kino za mlade te suradnicima svih srednjih škola iz Međimurske županije. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Čakovec.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika