vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Dobronamjernost je jedna od osobina svojstvenih samo čovjeku."
- Mencius Aggripa
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    23. listopada 2017    
Međimurska županija uložila više od 600 tisuća kuna za dječji odjel čakovečke knjižnice Međimurska županija uložila više od 600 tisuća kuna za dječji odjel čakovečke knjižnice

Ponosna sam da je Županija sudjelovala s novčanim iznosom većim od 600 tisuća kuna u realizaciji ovog projekta, u dovođenje naše knjižnice i kutka za djecu i mlade tik do savršenstva, ali mi ćemo daljnjim ulaganjima, zajedničkim radom i s knjižnicom i Gradom Čakovcem svakako dovesti ovaj prostor i ponudu ovog prostora do samog savršenstva“, rekla je u svom uvodnom govoru zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman prilikom otvaranja novog odjela Knjižnice i čitaonice „Nikola Zrinski“ Čakovec te dodala kako Međimurska županija na godišnjoj razini ujedno potpomaže rad knjižnice, nabavku knjižne građe i ono što je najvažnije, rad dopisne službe, te samim time dovode dobru knjigu u svaki djelić Međimurja na što je stavljen poseban naglasak.

Nakon dugog iščekivanja i dogovaranja oko preseljenja u nove prostorije, kako je Međimurska županija sa svojim dijelom ulaganja završila prije pet mjeseci, Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec nastavila je s radom u novim prostorijama. Do realizacije uređenja ovog prostora, došlo je temeljem Sporazuma između Knjižnice „Nikola Zrinski“, Međimurske županije i Grada Čakovca potpisanog u jesen 2015. godine. Međimurska županija uložila je nešto više od 600 tisuća kuna, a Grad Čakovec dodatnih milijun, te je uz zamjenicu nove prostore otvorio i gradonačelnik Stjepan Kovač. Sanirano je i zamijenjeno krovište, bravarija, uređena fasada, uređene sanitarije i podovi, spušteni stropovi, obojani zidovi te nabavljena potrebna oprema.

Umjetnički program upotpunili su učenici III. osnovne škole Čakovec, koji su uz pomoć zamjenice župana i gradonačelnika svečano otvorili novi dio knjižnice. U novim prostorima bit će Dječji odjel, studijski odjel, multimedijalna dvorana, igraonica i čitaonica za mlade sa izložbenim prostorom. Ukupno je uređeno oko 700 četvornih metara novog prostora te knjižnica sad radi na ukupno 1500 četvornih metara. U oslobođenom prostoru u starom dijelu uredit će se zavičajni, glazbeni i stručni odjel.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika