vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Bez tvog pristanka nitko u tebi ne može izazvati osjećaj manje vrijednosti."
- Eleanor Roosevelt
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    16. kolovoza 2017    
ŽUC - pripćenje za javnost o radu zimske službe 1. veljače 2017. ŽUC - pripćenje za javnost o radu zimske službe 1. veljače 2017.

Tijekom noći i današnjeg dana na terenu je ukupno 10 vozila , 4 silosnih posipača, 4 Unimog posipača i dva kombi posipača. Radi 12 cestara, a do sedam sati potrošeno je 80 t silosne i skladišne soli za posipavanje 450km cesta u nadležnosti Županijske uprave za ceste Međimurske županije. Kiša koja je počela padati jučer oko 17 sati ledila se u dodiru s tlom, zbog temperature zraka od -2 0C. Sve ceste u nadležnosti ŽUC-a bile su prijeđene i posoljene dok su makadami posipani sipinom.

Do zastoja je došlo u ranim jutarnjim satima na županijskoj cesti ŽC 2018 na dionici Belica – Gardinovec gdje je posipač sišao s kolnika udario u zaustavljena vozila i onemogućio promet  jednom prometnom trakom. Problem je riješen do 8:00 sati intervencijom i preraspodjelom drugih vozila zimske službe. Zbog niskih temperatura i ledene rosulje na cestama je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak, a na put ne kreću bez zimske opreme.

Za održavanje cesta tijekom zimskog perioda za državne ceste zadužene su Hrvatske ceste Ispostava Varaždin, za nerazvrstane ceste gradovi i općine, za ceste na području administrativnih granica Grada Čakovca zimski stožer Grada Čakovca, dok su županijske i lokalne ceste u našoj nadležnosti. Ovo napominjemo jer imamo puno poziva za stanje na prometnicama koje nisu pod našom upravom, a preglednu kartu s mrežom javnih cesta možete pogledati na našem portalu www.zuc-ck.hr.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika