vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Čovjek prima onakvu ljubav kakvu daje."
- John M. Templeton
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    17. kolovoza 2017    
Izložba u Centru dr. Rudolfa Steinera Izložba u Centru dr. Rudolfa Steinera

Centar dr. Rudolfa Steinera ponovno otvara svoja vrata svijetu vizije, kreacije, svijetu umjetnosti. U suradnji sa umjetnicima i zaljubljenicima u umjetnost nastavljamo sa susretima i druženjima. Kako bi svoju priču, svoj život, svoje iskustvo kroz svoja djela u izložbi pod nazivom Odjeci predstavila široj publici ovog petka 9. prosinca u 17 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera gostuje Majda Bikić Salarić.  

Uz autoricu izložbe, na otvaranju će sudjelovati i mr.sc. Sanja Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti, Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, te drugi dragi gosti.

Stoga Vas pozivamo na otvaranje izložbe Odjeci u Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Majda Bikić Salarić rođena je 1957. godine u Kninu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Zagrebu. 1976. godine upisala je studij engleskog i talijanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon završenog studija radi kao profesorica engleskog jezika, općeg i poslovnog, a kasnije i kao mentor.

Zbog bolesti 2010. godine napušta posao. Paralelno s liječenjem, a dijelom i zbog njega, posvećuje se svojem unutarnjem pozivu i upisuje tečajeve slikarstva i kiparstva u Centru za likovnoni odgoj grada Zagreba na Rokovom perivoju, gdje je polaznica i danas. Slikarstvo i kiparstvo oslobodili su se, i još uvijek se oslobađaju, kao prirodni medij njezinog osjećaja za harmoniju, estetiku i refleksiju, bez obzira na temu ili motiv djela. Tijekom jednog od putovanja susreće se s keramikom Pabla Picassa koja ju fascinira i u kojoj nalazi inspiraciju te upisuje tečaj keramike u istom Centru i intenzivno se posvećuje i toj novoj ljubavi.

Zahvaljujući nesebičnoj brizi i pažnji drage i bliske prijateljice upoznaje se s likom i djelom Rudolfa Steinera. Prijateljica ju diskretno usmjerava na terapiju euritmijom uz stručno vodstvo prof. Mladena Zovka. Vrlo brzo svjedoči blagotvornom učinku čudesnog sklada pokreta euritmije, što u njoj pobuđuje potrebu da pronikne što dublje u svijet Steinerovih poruka i ideja.

Mogućnost da svoj još uvijek skromni likovni opus predstavi u Centru Dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu doživljava kao veliku čast i priliku da i na ovaj način izrazi zahvalnost i priznanje velikom čovjeku, znanstveniku, umjetniku i filozofu Rudolfu Steineru.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika