vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Malo je toga nemoguće kad je čovjek marljiv i umješan."
- Samuel Johnson
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    21. kolovoza 2017    
14. Međimurski festival u Maloj Subotici 1.prosinca od 20 sati 14. Međimurski festival u Maloj Subotici 1.prosinca od 20 sati

Međimurski festival ove godine četrnaesti puta zaredom potvrđuje svoje postojanje, ali i brand u festivalskom glazbenom okviru Hrvatske. Nakon 426 pristiglih pjesama, stručna komisija odlučila se za njih 22 koje su ukomponirane u glazbeni izričaj ovog dijela zemlje.

„Čestitam svim izvođačima i autorima koji će sudjelovati na 14. Međimurskom festivalu i time  osigurati da u medijskom eteru ovaj festival obogaćuje domaću glazbenu scenu. Nažalost, nije bilo mjesta za mnoge dobre skladbe i autora i izvođača. Zato veliko hvala svima koji su dali povjerenje ovom festivalu. Ove godine komisija je dala akcenat „kajkavskom govornom području“ i nastojanju da afirmira autore koji su se godinama sramežljivo izražavali na „svojem jeziku“. Odabrane skladbe potvrđuju nepresušno vrelo pop produkcije upravo u tom segmentu. Za očekivati je da će ova godina biti prekretnica u tom smislu i da ćemo narednih godina još više uživati u kajkavštini zabavne glazbe koja će se odaslati s Međimurskog festivala“-rekao je umjetnički direktor MEF-a Mladen Burnać.

Radijski prostor diljem zemlje već su zauzele pjesme sa 14. MEF-a i to je najbolji dokaz da odabir ovogodišnjeg festivala za pjevače ima značajnu važnost. Uz hit-izvođače kao što SU IVAN ZAK, LEO, IVANA BANFIĆ, DEAN DVORNIK, DARKO DOMIJAN, SREBRNA KRILA, EMINA ARAPOVIĆ, TARAPANA BEND, itd., raduju i nova imena koja debitiraju, to su IVICA JURGEC do skora glavni urednik lista Međimurje, PATRICIJA TOMA mlada međimurska pjevačica kojoj je tekst napisala Jagoda Vičević iz Selnice, uglazbio Ladislav Varga, a aranžirao Ivan Mikulić, a tu je DUBRAVKO NOVAK-DUDO te NENO GAVEZ koji je već osjetio radost pobjede na MEF-u.  U međimurskom pop-duhu raduje nastup povratnika na festival IGORA BAKSE i sada već standardnog dua ŽELJKA GRAHOVCA & GORDANE LACH. Poznati splitski šansonjer IGOR BREŠAN skladao je međimursku „Se je lepše gda su dvoje“, a brat poznate Ane Rucner MARIO RUCNER „Mamica su štrukle pekli“.

Uz brojne poznate hrvatske skladatelje , tekstopisce i aranžere tu su Marko Tomasovič, Fayo, Nenad Ninčević, Dušan Bačić, Ante Pecotić, Remi Kazinotti, Dražen Zečić, Marin Seko, Aleksandar Valenčić, Željko Pavičić, Marsel Benzon i dr., dok je najviše zastupljen aranžer Ivan Mikulić iz Belice.

Međimurski festival ove godine po prvi puta održava se u Maloj Subotici u tamošnjoj sportskoj dvorani u četvrtak 1. prosinca od 20 sati uz prijenos Hrvatske televizije. U show programu nastupaju  prošlogodišnje osvajačice Grand Prix-a UČITELJICE. Ove godine Organizacijski odbor u sklopu priznanja za doprinos hrvatskoj pop glazbi dodijeliti će  posebno priznanje pjevačkoj legendi Jasminu Stavrosu.
Žirijem i ove godine predsjeda nositelj Porina, Branimir Mihaljević.

Pretprodaja ulaznica:
Restoran „Fortuna“ i Caffe bar „“ u Maloj Sobotici, Caffe bar „Bajzekovi dvori“ Dekanovec, Pizzeria „Modena“ Domašinec, Domino bar Palovec, Radio 1 i Caffe bar Millenium-Jug Čakovec.
Pokrovitelji: Hrvatsko društvo skladatelja, Međimurska županija, Grad Čakovec

Generalni sponzor: Međimurjeplin, Zlatni sponzor: Međimurske vode, Srebrni sponzor:Tegra, Brončani sponzor: Raiffeisen bank,  Donatori: TZ Međimurske županije, Euroherc, Općina Selnica, Općina Mala Subotica, Kozmetički salon Kristina, Krojačka radnja „Elegant“.

Medijski pokrovitelji: HRT, HR 2. program, Radio 1, Radio 105, Hrvatski radio Čakovec, List Međimurje, Međimurske novine.

List Međimurje nagrađuje svoje najbrže čitatelje ulaznicama.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika