vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Načina da se živi i raste ima koliko i ljudi. Nama treba biti važan jedino vlastiti način."
- Evelyn Mandel
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    17. kolovoza 2017    
U Principovcu odana počast prvom poginulom branitelju iz Međimurja U Principovcu odana počast prvom poginulom branitelju iz Međimurja

U povodu velike 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, predstavnici Međimurske županije borave u posjetu gradu heroju. Tom je prilikom delegacija, predvođena zamjenikom župana Međimurske županije Zoranom Vidovićem, odala počast prvom poginulom branitelju iz Međimurja u Domovinskom ratu. Predrag Jurčec - Pedo, poginuo je 9. srpnja 1991. godine u Principovcu tijekom naleta neprijateljskog aviona. Kao pripadnik prve gardijske brigade „Tigrovi“, Jurčec je branio Hrvatsku na prvim linijama i time sudjelovao u obrani prvotnih naleta agresora na našu zemlju. Inače, Jurčec je rođen u Njemačkoj 15. travnja 1971. godine, a većinu djetinjstva proveo je u Donjoj Dubravi, gdje je i završio osnovnu školu. Zbog zasluga u Domovinskom ratu, kao i u znak sjećanja, po njemu je nazvano i tamošnje Spomen izletište.

Braneći ideju Hrvatske kao slobodne zemlje branitelji su nas zauvijek zadužili
Kod spomen obilježja u Principovcu, uz zamjenika župana, okupili su se Jurčecovi suborci i prijatelji, te predstavnici udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata.  „U ove dane koji su za sve nas osobito emotivni, odajemo počast ne samo Predragu Jurčecu, već svim hrvatskim braniteljima. Pritom se posebno prisjećamo naših 78 međimurskih heroja koji su dali svoje živote braneći ideju Hrvatske kao slobodne zemlje na bojištima diljem Lijepe naše, čime su nas zauvijek zadužili“, rekao je Vidović prilikom paljenja svijeća, te zahvalio svima koji, na svoj način i u skladu s mogućnostima, doprinose tome da se njihova žrtva nikad ne zaboravi.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika