vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Čovjek je neznatno biće kad radi sam i za sebe, no kad oglašava zakone ljubavi i pravde, nalik je Bogu."
- Ralph Waldo Emerson
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    18. kolovoza 2017    
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen blagdan Svih svetih u Međimurju Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen blagdan Svih svetih u Međimurju

Tijekom ova dva dana blagdana, više nego ikada u godini, prisjećamo se naših prijatelja i članova obitelji koji su nas napustili, te im na skroman način iskazujemo zahvalnost. Posebnu počast pritom odajemo i našim braniteljima koji su nas svojom žrtvom zauvijek zadužili i zaslužili naše poštovanje“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Gradskom groblju u Mihovljanu u prigodi blagdana Svih svetih, 1. studenoga. Naime, i ove je godine odana počasti svim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata u organizaciji Ministarstva obrane RH, Ministarstva branitelja RH i Ministarstva unutarnjih poslova RH. Tako je dan uoči ovog blagdana, kod središnjeg križa, vijenac položilo izaslanstvo Međimurske županije, predvođeno županom, uz zamjenika Zorana Vidovića i potpredsjednika Skupštine Josipa Grivca, zatim saborska zastupnica Bernarda Topolko, voditelj Područnog odsjeka za poslove obrane Ministarstva obrane Republike Hrvatske Vlado Hranjec, predstavnici Grada Čakovca predvođeni gradonačelnikom, ujedno i saborskim zastupnikom Stjepanom Kovačem, sa zamjenicima Marijom Medvedom i Romanom Bogdanom, izaslanstvo Policijske uprave međimurske na čelu s načelnikom Krunoslavom Gosarićem, članovi Koordinacije udruga Domovinskog rata Međimurske županije uz predsjednika Stjepana Horvata, predsjednica Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Danica Pongrac Krhač, obitelji poginulih branitelja, te predstavnici mnogobrojnih udruga, dok je molitvu predvodio gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana i župnik župe svetog Nikole biskupa u Čakovcu, fra Željko Železnjak.

Odajemo počast i čuvamo od zaborava naših 78 boraca, branitelja Međimurja i Hrvatske
Ovim skromnim činom iskazujemo zahvalnost svim našim prijateljima, rodbini, roditeljima i precima na svemu što su nam pružili, te odajemo počast i čuvamo od zaborava naših 78 boraca, branitelja Međimurja, koji su svoje živote ugradili u temelje naše slobodne domovine Hrvatske“, istaknuo je gvardijan prilikom prigodne molitve. Također, ovim je putem uputio poziv svim prisutnima na misu zadušnicu za sve poginule hrvatske branitelje, koja će se održati na Dušni dan, u srijedu, 02. studenoga 2016. godine u 09:00 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika