vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Kao mjera dobrog karaktera, nijedna vrijednost nije univerzalnije prihvaćena od pouzdanosti."
- Harry Emerson Fosdick
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    16. kolovoza 2017    
Međimurska županija i Općina Nedelišće uključili se u pomoć obitelji koja je sve izgubila u požaru Međimurska županija i Općina Nedelišće uključili se u pomoć obitelji koja je sve izgubila u požaru

U prvom tjednu studenog krenut će prvi radovi na uklanjanju i popravku svih šteta nastalih tijekom požara koji je obiteljsku kuću u Dunjkovcu zahvatio u srijedu, 19. listopada. Potvrdili su to zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, posjetom obitelji Drvar u Glavnoj ulici i njihovom domu, koji im sada predstavlja tek jedna prostorija, jedina u kojoj ne postoji bojazan od urušavanja.

Prema riječima Inspektora zaštite od požara PU međimurske, ali i vatrogasaca koji su izašli na teren i pomogli ugasiti požar, uzrok požara je bio proboj topline iz dimnjaka na drvenu stropnu konstrukciju. I u tom trenutku Biserka Drvar, uz svog sina Velimira koji su bili u kući, nije više ništa mogla poduzeti. Prisjetili su se toga prilikom obilaska svoje kuće u koju su prije nekoliko godina nanovo ulagali, a koju će sada morati obnoviti od temelja. U tome će im pomoći i kćer Emilija iz Hlapičine, ali i mnoštvo volontera i ljudi dobre volje, koji im se neprestano javljaju u nadi da mogu pomoći nakon nesreće. Ovim putem obitelj zahvaljuje svima koji su shvatili težinu situacije u kojoj se nalaze, u kojoj doslovno nemaju krov nad glavom.

Stoga su Županija i Općina odlučile udružiti snage i pomoći koliko je u njihovoj moći, bonom za potrepštine, osiguravanjem volontera koji će procijeniti štetu, dogovorom s tvrtkama diljem Međimurja koje će prema svojim mogućnostima dati donacije, ali i krenuti u prve sanacije već početkom studenog. Ujedno je Vidović naglasio kako će raditi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, ali i Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije, kako je gospođa Drvar dragovoljka Domovinskog rata, te je s 54. samostalnom bojnom HV Čakovec sudjelovala na zapadno-slavonskom ratištu. Načelnik je pritom naglasio kako će se otvoriti poseban žiro račun kako bi svi koji zovu za donacije mogli uplatiti donaciju i time pomoći da se život ove obitelji u što skorije vrijeme vrati u normalu.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika