vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Kad mislimo o okrutnosti, moramo se sjetiti gluposti, zavisti i frustracije iz kojih je niknula."
- Edith Sitwell
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    17. kolovoza 2017    
Centar Dr. Rudolf Steiner uspostavio suradnju s najstarijim institutom za biodinamičko gospodarstvo Centar Dr. Rudolf Steiner uspostavio suradnju s najstarijim institutom za biodinamičko gospodarstvo

Centar dr. Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu pionir je biodinamičke poljoprivrede u Hrvatskoj, a sama ideja o prenošenju znanja, života i rada Steinera, odavno je prepoznata u Lijepoj našoj, no i šire. Mnogi napori djelatnika Centra u prvom redu usmjereni su na poticanje međusobne suradnje ljudi koji razmišljaju na isti način, dok je potvrda da Centar radi dobro stigla i u okviru službenog posjeta dr. Ulija Johannesa Königa Međimurju. Naime, radi se o ravnatelju najstarijeg istraživačkog instituta za biološko dinamičku poljoprivredu Forscungsring e.V. iz Darmstadta.

Kako bi se pobliže upoznao s radom institucije o kojoj se dobar glas brzo proširio, odradio je radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i ravnateljicom centra dr. Rudolfa Steinera mr.sc. Dijanom Posavec.
Kao ravnatelj najstarijeg istraživačkog instituta u Njemačkoj, iskoristio je priliku i pohvalio rad Centra, podršku lokalne zajednice i nastavak ideje o dr. Rudolfu Steineru. Kako je naglasio, velik se posao radi na promociji vizije biodinamičke poljoprivredne proizvodnje, ali i ostalih ideja ovog utemeljitelja antropozofija.

Dr. König jedan je od njegovih najcjenjenijih pronositelja znanja i širenja same ideje te principa o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji u svijetu. Prilikom svog boravka iskoristio je priliku posjetiti i načelnika Općine Donji Kraljevec, Miljenka Horvata, a svoj posjet Međimurju završio u Termama LifeClass Sveti Martin u pratnji direktora Branimira Blajića, gdje mu je predstavljen inovativni koncept poslovanja Temple of Life, upravo napravljen po uzoru filozofije Rudolfa Steinera.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika