vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Trud uložen radi tuđe sreće uzdiže nad iznad nas samih."
- Lydia M. Child
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    21. kolovoza 2017    
Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Međimurske županije usvojen program rada za 2017. godinu Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Međimurske županije usvojen program rada za 2017. godinu

Usvajanje prijedloga Programa rada s financijskim planom Turističke zajednice Međimurske županije za 2017. godinu, te Pravilnika o provedbi postupka bagatelne nabave Turističke zajednice Međimurske županije bile su dvije glavne točke 8. sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Međimurske županije. Obje su točke prihvaćene jednoglasnom odlukom svih prisutnih članova Vijeća, a detaljno razrađeni Program rada predstavili su zamjenica župana Međimurske županije, ujedno i zamjenica predsjednika Turističke zajednice Međimurske županije Sandra Herman, te njen voditelj Rudi Grula.

U prvih 9 mjeseci ove godine ostvareno 114 tisuća noćenja i 40 tisuća dolazaka
Za 2017. godinu planiramo nastavak svih ranije započetih projekata, što se najviše odnosi na segment cikloturizma, uz daljnji razvoj podizanja kvalitete usluga enogastronomije. Veću pozornost usmjerit ćemo i prema razvoju turističkog proizvoda u vidu aktivnog odmora i brendiranju naših turističkih proizvoda koje vršimo na temelju uskoro donesenog Masterplana razvoja turizma Međimurske županije i već donesene marketinške strategije“, istaknula je zamjenica župana Herman te se osvrnula na rezultate turizma iz proteklog razdoblja. „Rezultati za prvih 9 mjeseci ove godine govore da smo ostvarili 114 tisuća noćenja, a prošlu smo godinu završili s 117 tisuća, uz otprilike 40 tisuća dolazaka, s time da je taj broj i puno veći jer ne postoji jasan sustav bilježenja svih dolazaka u našu županiju. Dakle, temeljem ovih podataka možemo vidjeti da smo već sad nadmašili očekivanja i rezultate od prošle godine“, zaključila je Herman, te dodala kako tom uspjehu u prilog idu i brojne nagrade osvojene u 2016. godini na nacionalnom, europskom, pa i svjetskom nivou. Voditelj Turističke zajednice Grula napomenuo je kako je njihova glavna uloga da kao krovna organizacija objedinjuju i koordiniraju rad 6 turističkih zajednica s područja cijelog Međimurja, te da predstavljaju i promoviraju međimurski turistički proizvod na stranim tržištima, sa svrhom postizanja veće konkurentnosti. „Moram naglasiti kako smo bili realni u planiranju financijskih sredstava za 2017. godinu zbog još uvijek neizvjesnog razdoblja po pitanju državnog proračuna, ali i fondova EU. Međutim, u odnosu na prethodnu godinu, predvidjeli smo veći budžet u iznosu od 2,5 milijuna kuna, s time da su tu i dvije veće stavke koje se odnose na Interreg projekte gdje smo prijavili dva vrlo važna projekta“, zaključio je Grula.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika