vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Imali bismo više mira kad se ne bismo opterećivali tim što govore i rade drugi."
- Toma Kempinski
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    21. kolovoza 2017    
Radionica dokumentarnog filma „For Better World“ za profesore i učenike u sklopu provedbe projekta „Gelem,Gelem-World4Them“ Radionica dokumentarnog filma „For Better World“ za profesore i učenike u sklopu provedbe projekta „Gelem,Gelem-World4Them“

Otvorena medijska grupacija iz Zagreba zajedno s partnerima, provodi projekt „Gelem, Gelem-World4Them“ usmjeren ka integraciji Roma u obrazovni sustav i poboljšanju razine zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

U sklopu osnaživanja suradnje između organizacija civilnog društva i obrazovnih ustanova, tijekom provedbe projekta jedna od aktivnosti je i organiziranje radionice dokumentarnog filma za profesore i učenike, pod nazivom „For Better World“, koja će se održati u ponedjeljak, 24. listopada 2016 godine, s početkom u 9:00h, u prostorijama Gospodarske škole Čakovec, na adresi Vladimira Nazora 38.

Uslijed nedostatka sustavnog obrazovanja o ljudskim pravima, što posljedično uzrokuje nisku razinu svijesti o ljudskim pravima i njihovoj ulozi kao alata za očuvanje ljudskog dostojanstva, Otvorena medijska grupacija odlučila se na razvoj ovog projekta u suradnji s Udrugom Roma Zagreba i Zagrebačke županije, Centrom za kulturne djelatnosti, Gospodarskom školom Čakovec i OŠ August Cesarec iz Zagreba.

Aktivnosti projekta usmjerene su na jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva koje se bave društveno ranjivim skupinama, kako bi osigurali učinkovitu provedbu EU standarada na području ljudskih prava i obrazovnim ustanovama podigli svijest o važnosti njihove uloge u inkluziji i integraciji Roma u obrazovni sustav Republike Hrvatske. Aktivnosti uključuju osnaživanje suradnje između organizacija civilnog društva i obrazovnih ustanova, državnih tijela, između samih organizacija civilnog društva te povećanje uloge organizacija civilnoga društva u provođenju i osiguravanju zaštite ljudskih prava pripadnika romske nacionalne manjine.

Opći cilj projekta je doprinijeti poboljšanju razine zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj kako bi se osigurala učinkovita provedba EU standarda u području zaštite ljudskih prava, što će doprinijeti društvenom razvoju Hrvatske te ispunjavanju europskih i hrvatskih strateških ciljeva u pogledu integracije Roma.

Projekt financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru programa IPA 2012-Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika