vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Napredak ostvarujemo ispravljanjem pogrešaka nastalih pri napredovanju."
- Claude Gibb
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    16. kolovoza 2017    
19. Assitej u Čakovcu 19. Assitej u Čakovcu

U Čakovcu će se od 17.-22.listopada.2016. održati 19. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej. Selekcijom, ove će godine biti izvedeno deset predstava kazališta iz čitave Hrvatske. Selektor ovogodišnjeg Susreta je kazališni redatelj Dražen Ferenčina.

Stručni žiri u sastavu; Jasminka Mesarić, kazališna producentica, Jasmin Novljaković, redatelj i Morana Dolenc, redateljica i lutkarica dodijelit će nagrade najuspješnijim predstavama u više kategorija. Iznimna posjećenost dosadašnjih Susreta u prosjeku s više od 5.000 gledatelja, kao i činjenica da hrvatska kazališta predstavljaju svoja ponajbolja godišnja ostvarenja osigurale su Susretu status vodeće manifestacije posvećene djeci i mladima u Hrvatskoj.

Susret Assitej-a obilovati će brojnim popratnim programima; izložbom „Kazališno oblikovanje@UAOS“ studenata Umjetničke akademije u Osijeku, radionicom „Kazalište i škole- nove tendencije u razvoju odnosa“ koju će voditi Gerd Taube, istaknuti kazališni pedagog iz Njemačke.

U subotu 22. listopada na popratnom programu su prezentacija Kliker festivala, video prezentacija Hrvatske turneje Japanske skupine “Dora”s predstavom Ayanasu-Woven, promocija dviju knjiga o lutkarstvu te Koncertno čitanje studenata ADU u Zagrebu u režiji Lovra Krsnika.

Susret organizira Centar za kulturu Čakovec i Hrvatski centar Assitej uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Međimurske županije i Grada Čakovca.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika