vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Istina rečena s lošom namjerom gora je od svake laži."
- William Blake
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    21. kolovoza 2017    
Čestitka župana Međimurske županije povodom blagdana Velike Gospe Čestitka župana Međimurske županije povodom blagdana Velike Gospe

U povodu predstojećeg blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe 15. kolovoza, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je prigodnu čestitku svim vjernicima katoličke vjeroispovijedi u kojoj stoji:
            "Poštovane Međimurke i Međimurci!
            Stiglo je vrijeme u kojem slavimo svetkovinu Uznesenja Marijina na nebo, najveći blagdan Blažene Djevice Marije, dan koji označuje završnicu njena zemaljskog života u potpunosti predanog Bogu. Samim time njen nam lik donosi nadu u budućnost i bolje sutra, ispunjavajući nas utjehom, ali i snagom za suočavanje s teškom svakodnevicom, u mislima s njenom slavom. Upravo će stoga ove dane mnogi vjernici iskoristiti da naprave još koje dobro djelo, ali i upotpuniti ih hodočasničkom pjesmom koja označava posebno poštovanje, divljenje i veselje u spomen na lik Marije, Velike Gospe.
            U tim trenucima od Majke Božje tražimo pomoć, mir i sigurnost, kako za sebe tako i za svoje obitelji i prijatelje, našu djecu i najmilije. Stoga se nadam kako ćete posebice na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza naći te vrijednosti, uz okretanje svojoj vjeri, pobožnosti, molitvi i pjesmi. Marijanska svetišta mnogim su vjernicima tog dana utočište, mjesta hodočašća i utjehe, gdje mogu ispuniti svoje zavjete te se približiti svjetlosti i nadi koju pruža Marijin lik. Ujedno, sama simbolika svetišta uči nas kako usvojiti ljubav, nadu i dobrotu, za mirniji prolazak kroz život, ali nikako ne zaboravljajući pritom kako se slavi dostojanstvo žene kao simbola nježnosti i dobrote, kao nositeljice života.
            Uz želju da se svojim molitvama približite tim vrijednostima, kao i Blaženoj Djevici Mariji te njenom prisutnošću skupite snagu za sve izazove koje donosi ljudski i kršćanski život, svim stanovnicima Međimurske županije koji svetkujete Uznesenje Blažene Djevice Marije kao svoj dan, želim sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe.
ŽUPAN Matija Posavec, mag. ing.“

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika