vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Sloboda je mogućnost da sami izaberemo teret koji ćemo nositi."
- Hephzibah Menuhin
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    16. kolovoza 2017    
Najavljen atraktivni međunarodni program na varaždinskom nebu Najavljen atraktivni međunarodni program na varaždinskom nebu

Varaždinski aeromiting - CIAV 2016., najveća zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe, koju će u subotu i nedjelju, 23. i 24. srpnja, na varaždinskom aerodromu organizirati Aeroklub Varaždin, obilovat će zračnim atrakcijama i raznovrsnim popratnim programom za sve generacije posjetitelja. Prema najavama organizatora, u programu ove međunarodne priredbe nastupit će više od trideset letjelica, među kojima će posebno atraktivni biti preleti nadzvučnih borbenih zrakoplova iz Hrvatske i Mađarske.

Posjetitelji ove međunarodne zrakoplovne priredbe, koja će i ove godine biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, moći će tako trećeg vikenda u srpnju uživati u atraktivnom i raznovrsnom programu u kojem će letačke vještine demonstrirati članovi akrobatske grupe Krila Oluje. Na nebu iznad Varaždina letjet će i jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu – Peter Podlunšek, europski viceprvak u akrobatskom letenju koji sa svojim novim zrakoplovom Edge 540v2, uspješno nastupa na najprestižnijem natjecanju zrakoplovaca – Svjetskom prvenstvu Red Bull Air Race. Svoje će pilotske vještine na varaždinskom nebu tog vikenda demonstrirati i hrvatski pilotski as – Branimir Ambreković, koji nastupa na zrakoplovnim egzibicijama širom svijeta.

Na varaždinskom nebu letjeti će i MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, borbeni zrakoplov mađarskog ratnog zrakoplovstva – JAS 39 Gripen, Pilatus PC9 i Soko Galeb G-2, koji će doletjeti iz Slovenije. Zaljubljenici u letjelice imat će prigodu vidjeti i helikoptere hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova - Augusta Bell 212 i Eurocopter EC -135, zrakoplove generalne i poslovne avijacije, te zračne jedrilice. Organizatori najavljuju i dolet još jednog atraktivnog oldtimera, zrakoplova sovjetske proizvodnje - Jakovljev JAK -11, koji će poletjeti iz Italije. Atraktivnosti ove zrakoplovne priredbe sigurno će pridonijeti i nastup Luce Bertossia,osvajača zlatne medalje na Svjetskim zračnim igrama koje su prošle godine održane u Dubaiju. Ovaj talijanski akrobatski pilot i profesionalni pilot Red Bulla, svjetski je prvak u glidingu, akrobatskom letenju u jedrilici, koji od pilota zahtijeva izuzetnu letačku vještinu.

Uz atraktivni program u zraku, ove godine organizatori su pripremili i niz atrakcija za posjetitelje na samom aerodromu, pa će tako, u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske, zainteresiranim zaljubljenicima u zrakoplove i letenje omogućiti simulaciju letenja u MIG-u 21 i akrobatskom zrakoplovu Extra EA 300. Posjetitelji će moći vidjeti i nove helikoptere Ministarstva unutarnjih poslova, nekoliko zanimljivih izložbi i prezentacija, a publika će iz neposredne blizine moći razgledati sve letjelice koje će nastupiti u programu te razgovarati s njihovim posadama.

Cijena jednodnevne ulaznice za ovu vrhunsku zrakoplovnu priredbu je samo 30 kuna, a u sklopu ovogodišnjeg aeromitinga bit će organiziran i veliki koncert Ivana Zaka te modna revija brenda Varteks Di Caprio.

Za detaljan program, popis sudionika te ostale informacije vezane za CIAV 2016. - posjetite službenu web stranicu www.airshow-varazdin.com

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika