vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Ljubav ne pokazujemo tako da ljubljenu osobu gledamo u oči, nego da zajedno s njom gledamo u istom smjeru."
- Antoine de Saint- Exupery
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    21. kolovoza 2017    
Od jeseni u Čakovcu počinje raditi Socijalni dućan Od jeseni u Čakovcu počinje raditi Socijalni dućan

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj obišli su prostore u kojima bi od jeseni trebao početi raditi Socijalni dućan. Naime, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec i Centrom za socijalnu skrb Čakovec počinje realizacija projekta koji će socijalno ugroženim obiteljima s područja Grada Čakovca koje nisu u sustavu Pučke kuhinje, omogućiti besplatnu nabavu prehrambenih namirnica, ali i higijenskih potrepština.

Projektom Pučke kuhinje koja se već nekoliko godina financira iz Gradskog proračuna, obuhvaćeno je 60-tak korisnika, koji na taj način dobivaju jedan topli obrok dnevno. No, na žalost, to nije dovoljno, jer su potrebe veće, pa je odlučeno da se i na području Grada pokrene Socijalni dućan. U projekt se ušlo zajedno s čakovečkim Crvenim križem koji će se pobrinuti za logistiku i prostor, te Centrom za socijalnu skrb prema čijim će se evidencijama utvrditi tko će moći koristiti usluge ovog dućana. Obveza Grada je osigurati inicijalnu punjenje Socijalnog dućana.

Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, na žalost, u Čakovcu postoji velik broj ljudi koji vrlo teško spajaju kraj s krajem, a nisu korisnici nikakvih oblika pomoći. Upravo zbog njih krećemo u ovaj projekt, a vjerujem da ćemo im bar malo olakšati svakodnevnicu. Pozivam sve prehrambene i trgovačke tvrtke s područja Grada da se uključe u ovaj projekt, te svojim donacijama pomognu našim sugrađanima.

Inače, od ove godine, na prehrambenu robu koja je pred istekom trajanja ili joj je prošao rok preporučene uporabe prilikom doniranja pučkim kuhinjama ili socijalnim dućanima ne plaća se PDV, što je bila jedna od glavnih prepreka darivanju takve hrane

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika