vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Riječima ´ja to ne mogu´ nitko nikada nije postigao ništa; ´pokušat ću´ stvara čuda."
- George P. Burnham
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    17. kolovoza 2017    
MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN 2016 MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN 2016

NASLOVI U ITALIJU I MAĐARSKU
U organizaciji Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec od 25. lipnja do 3. srpnja po osamnaesti  put za redom održan je međunarodni teniski  turnir za juniore i juniorke do 16 godina.

Ovaj tradicionalni turnir koji je 1999. godine uvršten i u kalendar Europske Teniske  federacije -Tennis Europe, od 2011. godine nosi naziv po Marinu Šuici, našem mladom Čakovečkom tenisaču, jednom od najboljih i najtalentiranijih juniora u Europi  i svijetu.

I ove godine turnir je potvrdio status najjačeg hrvatskog turnira i jednog od najboljih turnira u ovom dijelu Europe.

Na turniru je nastupio veliki broj igrača  - 132 igrača i igračice iz sedamnaest država: Slovenije, Srbije, Austrije, BiH, Mađarske, Rusije, Italije, Slovačke, Crne Gore, Kanade, Švicarske, Češke, Njemačke, Ukrajine, Latvije, Litve i Hrvatske.

U konkurenciji juniora turnir je zasluženo osvojio prvi nositelj turnira Filippo Speziali iz Italije. U finalnom je susretu bio bolji od vrlo dobrog srpskog igrača Kristijana Juhasa.

Među juniorkama dominirale su Mađarice. Plasman u polufinale turnira ostvarile su četiri mađarske igračice a u finale turnira plasirale su se prva nositeljica Reka Zadori i Reka Farbas. Naslov pobjednice turnira pripao je Zadori kojoj je protivnica predala finalni susret u drugom setu.

Muške parove osvojili su Peter Sallay iz Mađarske i Lukas Seidler iz Austrije, a ženske Katarina Duić Plumtree iz Hrvatske i Polina Shitikova iz Rusije.

Nažalost hrvatski predstavnici (na turniru su nastupili gotovo svi ponajbolji hrvatski juniori) nisu zabilježili spomena vrijedan rezultat.

Na turniru je nastupila nekolicina juniora i juniorki Punčeca a najbolji rezultat među njima ostvarile su Nika Šarić plasmanom u treće kolo i Leonarda Horvat u drugo kolog glavnog turnira.

Turnir je i ove godine pobudio veliki interes igrača, uzvanika, novinara i publike. Uz gospodarske učinke turnir je odlična prigoda za promociju grada Čakovca, Međimurja i Hrvatske. No njegov je najveći značaj  u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnih bodova.
Uz tradicionalno odličnu organizaciju turnira treba istaknuti veliki interes medija od lokalnih do nacionalnih.

REZULTATI:
Juniori četvrtfinale: Filippo Speziali (Ita) – Andrija Pavlović (Švi) 26 64 62,
Tin Krstulović (Slo) – Nemanja Malešević (BiH) 62 64, Peter Sallay (Mađ) –
Borut Šraj (Slo) 63 61, Kristijan Juhas (Srb) – Filip Jeff Planinsek (Slo) 64 60,
Polufinale: Speziali – Krstulović 64 63, Juhas – Salay 64 60
Finale: Speziali – Juhas 64 62
Juniorke četvrtfinale: Reka Zadori (Mađ) – Marina Pavković (Hrv) 61 60, Adrien Horvath (Mađ) – Anastasia Petrova (Rus) 60 61, Reka Farbas (Mađ) – Anja Drašković (CG) 46 62 62, Liliana Koncz (Mađ) – Elisabeth Koelbl (Aut) 61 62
Polufinale: Zadori – Horvath 62 64, Farbas – Koncz 64 64,
Finale: Zadori – Farbas 61 33,predaja
Juniori finale parova: Peter Sallay (Mađ) / Lukas Seidler (Aut) – Filippo Speziali /Alessandro Giovanni Conca (oba Ita) 61 62
Juniorke finale parova: Katarina Duić Plumtree (Hrv) / Polina Shitikova (Rus) – Noel Saidenova / Sofia Likhacheva (obje Rus) 76 62

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika