vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Razum može zamijeniti gotovo svaki stupanj obrazovanja, ali obrazovanje ne može zamijeniti razum."
- Schopenhauer
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    17. kolovoza 2017    
USPJEŠNI NASTUPI ZBORA „JOSIP ŠTOLCER SLAVENSKI“ ČAKOVEC USPJEŠNI NASTUPI ZBORA „JOSIP ŠTOLCER SLAVENSKI“ ČAKOVEC

Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ iz Čakovca unatrag mjesec dana veoma uspješno je nastupio na tri natjecanja pjevačkih zborova. U maloj dvorani KD "Vatroslav Lisinski" održano je 29. i 30. travnja 2016. 13. natjecanje zborova u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka, te uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske . Zborovi su se natjecali u nekoliko kategorija a čakovečki zbor osvojio je SREBRNU PLAKETU  s osvojenih 89,2 boda tako da su ga samo nijanse djelile od Zlatne plakete. „Slavenski“ je bio i sudionik 10. Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova u Zadru, gdje je u veoma jakoj konkurenciji zborova iz Švedske, Latvije, Poljske, Estonije, Slovenije i Hrvatske po broju osvojenih bodova također bio u rangu SREBRNE PLAKETE. Veliku nagradu Grada Zadra 2016. godine osvojio je Mješoviti zbor Muzičke gimnazije iz Stockholma!Posebna zahvala upućena je Zboru Josip Štolcer Slavenski što su bili najviše puta sudionici ovog natjecanja , također i jedini od ovogodišnjih  zborova koji su nastupili i na 1. Međunarodnom natjecanju u Zadru 1997.

Logični niz uspješnih nastupa ovog istinskog amaterskog ansambla predvođenog dirigenticom Senkom Bašek-Šamec koji se hvata u koštac i s najboljim zborovima bilo je osvajanje ZLATNE PLAKETE na 7. Međunarodnom natjecanju zborova „Zlatna Lipa „ Tuhlja u Tuheljskim Toplicama 04. lipnja. U  konkurenciji 24 zbora, čakovečki pjevači plasirali su se u Grad prix  ovog natjecanja gdje su se uz njih našla  3 slovenska zbora i jedan zbor iz Bosne i Hercegovine. Grand prix osvojio je Ženski pjevački zbor Carmen Manet iz Kranja. Žiri u sastavu Josip Jerković, Luka Vukšić i Zdravko Šljivac prepoznao je izvrsnost u nastupu čakovečkog zbora i dodjelio posebnu nagrada za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora i to za skladbu „ČARDAŠ“ Emilla Cosetta.

Zbor je osim natjecanja odradio i veoma važne nastupe u humanitarne svrhe povodom „Marijinih obroka“. Koncerti su održani u Čakovcu i Varaždinu, a povodom Dana grada Čakovca nastupio je i na večernjem koncertu posvećenom 100. obljetnici rođenja fra  Miroslava Grđana u čakovečkoj crkvi Svetog Nikole.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika