vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Postoji li između dvaju srca čvrsto prijateljstvo, nije im potrebna razmjena novosti."
- Sa´ib Tabriški
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    21. kolovoza 2017    
Međunarodni sajam poduzetništva „MESAP 2016.“ od 17. – 19. lipnja uz besplatan ulaz Međunarodni sajam poduzetništva „MESAP 2016.“ od 17. – 19. lipnja uz besplatan ulaz

Dugogodišnjim iskustvom stvorili smo kredibilitet kojim jamčimo izlagačima i posjetiteljima uslugu u rangu regionalnih sajmova europskog tipa“,  istaknuo je u uvodu direktor MESAP-a Vitomir Kirić predstavljajući ovogodišnji, 18. po redu Međunarodni sajam poduzetništva koji kreće 17. lipnja. U tri dana sajmovanja u Nedelišću, očekuje se predstavljanje više od 280 izlagača, čak 30-ak više nego prošle godine, i  to svih onih koji žele biti konkurentniji na tržištu, održati poslovne kontakte te privući nove korisnike svojih proizvoda i usluga. Sajam je niz godina središnji poslovni događaj za poduzetnike i obrtnike te niz manjih specijaliziranih izlagača u široj regiji koja, uz Hrvatsku, obuhvaća Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Njemačku, Bosnu i Hercegovinu , Srbiju te Italiju, uz jasnu krilaticu „Mi stvaramo prilike“.

Jačanje važnog gospodarskog sektora - vraća se stočarska izložba!
„Nakon opsežne i uspješne organizacije, siguran sam da će svi naći svoje mjesto na jednom od respektabilnijih sajmova u regiji, kojeg smo ove godine učinili i potpuno besplatnim“, rekao je Zoran Vidović, zamjenik župana Međimurske županije, ujedno predsjednik Organizacijskog odbora sajma te najavio kako će ove godine ponovo zaživjeti stočarska izložba koju Međimurska županija smatra važnim segmentom u gospodarstvu. „Uspješnom suradnjom sa krovnim institucijama, uzgajivačima i poljoprivrednicima radimo na provedbi niza projekata kako bi sektor stočarstva podigli na još viši nivo i dali mu zasluge koje zaslužuje“, objasnio je te naglasio da su s poljoprivrednom agencijom i organizirane radionice kako bi se krenulo u realizaciju analize hrane te time smanjili ulazni troškovi proizvođača. MESAP ove godine postaje punoljetan i zbog toga su organizatori odlučili da će na ovogodišnjem ulaz biti slobodan kako bi i na taj način zahvalili svima koji ih prate već niz godina.

Prva županija partner, Koprivničko-križevačka županija
„Općina aktivno sudjeluje u ovogodišnjem sajmu, predstavit ćemo se kao izlagači sa svojim poduzetnicima, zakupili smo stotinjak kvadrata izložbenog prostor kojeg  u većem dijelu financiramo, dok  manji dio izdvajaju sami izlagači, što je jedan vid pomoći našem gospodarstvu. Također smo pokrenuli inicijativu prema načelnicima i gradonačelnicima da se aktivno uključe u organizaciju, jer samo tako, složni  i jedinstveni možemo održati sajam koji pripada svim jedinicama lokalne samouprave“, objasnio je načelnik općine Nedelišće Darko Dania. Po prvi puta imamo županiju partnera, Koprivničko – križevačku županiju, a pripremili smo i raznovrsni program. Očekuju nas radionice predstavnika Ministarstva poduzetništva i obrta s aktualnim temama – privlačenje sredstava iz fondova Europske unije i korištenje najpovoljnijih kreditnih linija za poduzetnike i obrtnika. Cilj nam je u budućnosti privlačenje stranih izlagača, jer moramo to naglasiti funkcioniranje sajma još uvijek je na leđima domaćih poduzetnika i obrtnika“, dodao je Kirić.  Pokroviteljstvo Sajma ove je godine preuzelo Ministarstvo poduzetništva i obrta RH, a organizatori su najavili kako se nadaju da će se to odraziti i u financijskom smislu.

Međimurska županija smanjuje nezaposlenost, te bilježi rast prihoda i izvoza, a ključnu ulogu u tome bez sumnje ima i sajam Mesap koji potiče kreativnost i inovativnost te na taj način doprinosi konkurentnosti. Svečanost otvorenja održat će se u petak, 17. lipnja od 11:00 sati.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika