vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Molitva nije tek dokona zabava starica. Kad je valjano razumijemo i primjenjujemo, riječ je o najmoćnijem instrumentu djelovanja."
- Mahatma Gahdhi
Foto Dragec
          |    3. prosinca 2021.    
Kreativna muzejska radionica: Priča jednog junaka

Kreativna muzejska radionica: Priča jednog junaka

U svibnju, „mjesecu muzeja“, Muzej Međimurja Čakovec predstavlja novu edukativnu radionicu za školsku djecu, na kojoj se učenike želi na zabavan i zanimljiv način upoznati s prošlošću svojeg zavičaja, ali i radom muzeja i kustosa.

2016. godine obilježavamo 450. godišnjicu smrti Nikole IV. Zrinskog, zvanog i Sigetski, koji se sa svojom malobrojnom posadom suprotstavio osvajanjima Sultana Sulejmana Veličanstvenog u mjestu Siget. Ova važna tvrđava čuvala je prolaz od Istoka prema srednjoj Europi. Nakon što je čak mjesec dana uspio braniti tvrđavu od ogromne Sulejmanove vojske, Nikola je 7. rujna 1566. s preostalim vojnicima hrabro provalio iz tvrđave te zajedno s njima poginuo u boju. Siget je pao, ali zaustavljen je daljnji prodor osmanlijske vojske, znatno oslabljene hrabrim otporom branitelja i sultanovom smrću.

Priča jednog junaka je radionica Povijesnog odjela Muzeja Međimurja Čakovec na kojoj kroz priču o sigetskom junaku Nikoli IV. Zrinskom učenici upoznaju obitelj Zrinski u Međimurju i njihov obiteljski grb te usvajaju osnovna znanja o heraldici. Radionica uključuje: multimedijalni prikaz, frontalni razgovor, izravan doticaj s muzejskom građom te kreativnu radionicu na kojoj će učenici izraditi vlastiti obiteljski grb. Radionica se održava svakodnevno kroz čitav mjesec svibanj.

Radno vrijeme:
Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2016.: prema dogovoru sa školskim grupama

COOL
KOLUMNE
MOJ POSAO
JADRAN 2012
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika