vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Plemenita djela i vruće kupke najbolji su lijekovi za potištenost."
- Dodie Smith
Foto Dragec
          |    9. kolovoza 2022.    
Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Restoranu Terbotz

Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Restoranu Terbotz

U nekoliko minulih godina standardi i kvaliteta eno-gastro sadržaja Međimurja značajno su podignuti. Na tu je činjenicu utjecalo više faktora, a ne dvojimo kako je osobno opredjeljenje i odluka vlasnika ipak u svemu bila presudna. Nije teško uočiti kako se na brojnim adresama ulažu poveća sredstva u osvježenja eksterijera, češće interijera, ili u zamjene kuhinjskih tehnologija. Gost je car i centralna figura u svakom planu, stoga nije neobično ako ugostitelj priželjkuje da se baš u njegovom lokalu svaki dan traži stol više. A kako ugoditi caru??? Odgovor uopće nije jednostavan.

Najvažniji element svake inovacije je originalna ideja. Ponekad skromniji novci i izuzetna ideja mogu osvojiti i vraćati gosta. Istina, takvih je primjera malo. Češća je praksa, nažalost, gdje se ulažu velika sredstva u osrednje zamisli s prevelikim očekivanjima u roku odmah. Na terenu je prisutna i treća istina: strpljivo i oprezno ulaganje, iskren stav ugostitelja prema svemu i svima sa svakodnevnim preispitivanjima i usvajanjem iskustava. Turistička zajednica Međimurske županije stavlja povećalo na gosta te na izuzetne ideje i pripadnike "treće istine".

Gost nije nadčovjek niti vanzemaljac. Gost je svatko od nas u određenom trenutku ili mjestu. Poštujemo i prepoznajemo iskrenost u tanjuru, pristupu i cijeni. Nitko ne traži ništa za par lipa, ali rijetko tko prihvaća plaćanje debelih stotina kuna nečega što je banalna običnost koja se može sresti na stotinjak mjesta. Od ponude u restoranu očekujemo izvrsno jelo, višu razinu usluge, događaj, ono nešto. Jer - sve drugo ispod toga imamo svaki dan doma ili u industrijskoj menzi. U kontekstu kampanje "Najte nikaj zameriti", Turistička zajednica MŽ je prošli tjedan za okrugli stol pozvala dvadesetak osoba različitih profesija, poziva, službi i zanimanja.

Pozvali su se isključivo gosti, korisnici usluga, u namjeri da se ležerno i otvoreno progovori o manama i prednostima međimurske gastronomije danas odnosno željama za budućnost. U živoj i vrlo sadržajnoj dvosatnoj debati čulo se puno zrelih i konkretnih preporuka, mišljenja i želja, ali i objektivnih razočaranja. Odgovorni iz TZ MŽ imaju namjeru sve koristi iz rada fokus grupe pretočiti u svoje nove zamisli i inicijative u mjesecima koji dolaze. Sudionici fokus grupe su, između ostalog, vrlo kvalificirano progovarali o idealnom prostoru (ambijentu), osoblju, opremi, kvaliteti jela i sveukupnosti ponude i drugim brojnim detaljima koje u svom obilasku Međimurja ocjenjuje i Mystery shopper.

Kvaliteta je trajni cilj, a traži svakodnevni i puni angažman svih snaga na nekoj konkretnoj adresi. Mystery shopper je do danas obišao desetak destinacija. Uz činjenicu kako gotovo na svim posjećenim adresama postoje blaža nesnalaženja, neznanja ili podcjenjivanja juhe, u oko jako upada rečenica koja se izgovorila u osam od deset restorana: Ne, vinsku kartu trenutno nemamo, upravo se sastavlja.!??

Predjela, jela i deserti su uglavnom solidne kvalitete. Kategorija JELA je najvažniji element, srce kampanje. Dva od desetak restorana nisu bodovima u kategoriji Jela dosegla minimalnu kvotu za oznaku Međimurski Gurman. Ta činjenica ne zatvara te restorane, već naprotiv, poziva sve aktere na podizanje standarda i priliku da već kod prve slijedeće vizitacije osvoji viši kvalitativni razred. Što on donosi? Preporuke, pojačani promet, priliku za popravak stanja u blagajni, a takva situacija pogoduje svim sastavnicama društva.

Mystery shopper u Restoranu Terbotz

Prije nekoliko tjedana MS je u Železnoj Gori posjetio restoran Terbotz. Maksimalan zbroj koji određeni restoran može osvojiti iznosi 340 bodova. Nakon dvosatne večere i boravka u restoranu gost je sumirao zapažanja i ocijenio doživljeno. Sveukupan zbroj: 304 bodova. Za osvajanje znaka kvalitete "Međimurski Gurman" potrebno je prikupiti preko 199 bodova, a za prestižnu oznaku "Zlatni Međimurski Gurman" preko 289 bodova. Zbirom od 304 boda restoran Terbotz je nadmašio visoko postavljen prag i postao treći član elitne grupe međimurskih restorana s oznakom "Zlatni Međimurski Gurman". S velikim zadovoljstvom čestitamo cijelom ansamblu restorana!

Samo nekoliko naglasaka iz službenog zapisnika: 

"Vanjski izgled restorana uredan, originalan, međimurski. Interijer vrlo uredan. Prihvat od strane osoblja je te večeri izostao, ali je ostatak usluge bio vrlo korektan. Jela: visoka svježina namirnica i izrazita organoleptička čistoća. Uravnoteženost namirnica na tanjuru je iznenadila finim balansom koji se odrazio i na harmoniju okusa. Ukupni dojam i prezentacija jela zavidno dobri, cjelinu je tek simbolično umanjio nedostatak vinske karte.

Tablicu bodova pogledajte OVDJE.

COOL
KOLUMNE
MOJ POSAO
JADRAN 2012
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika