vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Uspjeh često dolazi onima koji se usude i djeluju; rijetko onima koji su plahi i neprestano se pribojavaju posljedica."
- Jawaharlal Nehru
Foto Dragec
          |    29. rujna 2022.    
Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Mamici

Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Mamici

U fokusu svih aktivnosti opsežne kampanje Turističke zajednice Međimurske županije pod nazivom "Najte nikaj zameriti" je kvaliteta. Od svih kategorija koje se vrlo detaljno prate i vrednuju (prostor, osoblje, oprema, jela i ponuda) upravo su "jela"  mjerilo svih mjerila. Za sveukupni pozitivan dojam gosta, a osobito njegovu daljnju preporuku, važno je puno detalja koji će ga osvojiti i ponovno vratiti. Važna je ugoda eksterijera, još više interijera, urednost svega s čim gost dolazi u dodir, posebno dobivena vrijednost za naš novac, ali sasvim je sigurno kako je bez pogovora najvažniji faktor - kvaliteta jela. Izvrsno jelo će nas sigurno vratiti i u prosječno uređen prostor, ali ni pozlaćeno parkiralište nas neće ponovno namamiti u lokal u kojem je jelo trinaesto prase na listi prioriteta vlasnika/voditelja restorana. Već je obznanjeno kako terenom operira Mystery shopper koji nenajavljeno dolazi na objed ili večeru. Njegova je zadaća da krajnje objektivno vrednuje 42 situacije na nekoj adresi.

U TZ-u su svjesni odgovornosti prema svakoj destinaciji kojoj će se, tom planiranom slučajnom posjetom, na određeni način zadanim bodovanjem "skrojiti kapa". Ponovno se naglašava dobronamjernost i pozitivna konotacija svih koraka u kampanji koja se na kraju ipak mora zaključiti trenutkom istine. Ta istina na terenu će ugostiteljsku scenu Međimurja 2015. označiti klasom "Zlatni Međimurski Gurman" i "Međimurski Gurman" odnosno spoznajom potrebe kako se na nekim adresama mora odgovornije i temeljitije poraditi na sustavnom dizanju kvalitete na putu do "više" oznake. Osobito to vrijedi za najvažniji segment - iskrenost, originalnost i prvorazrednost kvalitete jela.

Mystery shopper u Mamici


U srijedu, 26. studenoga gost je posjetio restoran Mamica u Pušćinama. Maksimalan zbroj koji određeni restoran može osvojiti iznosi 340 bodova. Nakon dvosatne večere i boravka u restoranu gost je sumirao zapažanja i ocijenio doživljeno. Drugi izlazak na teren zaključen je zbirnom ocjenom od 280,5 bodova. Za osvajanje znaka kvalitete "Međimurski Gurman" potrebno je prikupiti preko 199 bodova, a za prestižnu oznaku "Zlatni Međimurski Gurman" preko 289 bodova. Zbirom od 280,5 bodova Mamica je potvrdila vrlo visoku klasu oznake "Međimurski Gurman", svega 9,5 bodova manje od elitne oznake.

Evo samo nekih naglasaka iz službenog zapisnika:

"Vanjski izgled restorana je uredan i decentan. Interijer arhitektonski čist, vrlo dobar. Prihvat od strane osoblja solidan, usluga je bila primjerena, pohvalna. Većina su jela (uz male oscilacije u juhama) bila vrlo kvalitetna, korektne svježine.  Mesna jela korektna, s manjim oscilacijama u čistoći okusa, bez naglašenije senzacije okusa. Desert izrazito dobar. Opći dojam: dobar restoran s vrlo dobrom ponudom (i autohtonom), može se bez bojazni preporučati posjeta i konzumacija."

Slučajnim izvlačenjem iz šešira određen je poredak posjete svim restoranima Međimurja. S pojačanim interesom iščekujemo nove zapisnike i nove bodove.

Tablicu bodova pogledajte OVDJE.

COOL
KOLUMNE
MOJ POSAO
JADRAN 2012
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika