vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Pohlepni za pohvalama pokazuju da imaju male zasluge."
- Plutarh
Foto Dragec
          |    14. prosinca 2018    
Neobični oglasi objavljeni na MojPosao
Neobični oglasi objavljeni na MojPosao

Traži se: Vodič za noćni život

Na tržištu rada u posljednje vrijeme ipak 'nije sve tako sivo'. Tome svjedoče i brojni, u najmanju ruku, zanimljivi oglasi objavljeni na portalu MojPosao (www.MojPosao.net). Među više od 18.000 oglasa objavljenih ove i prošle godine, neki su se izdvojili po svojoj neobičnosti.

Od trenutno aktivnih oglasa zasigurno je najzanimljiviji onaj za dizajnera vatrometa u Koprivnici. Tamošnja tvrtka Orion pirotehnika traži osobu za dizajniranje, pripremu i izvođenje vatrometa i scenskih efekata. Uvjet za dobivanje posla je visoka stručna sprema, iskustvo nije potrebno, ali se traži izvrsno poznavanje engleskog i napredno poznavanje njemačkog jezika. Nudi se stalni radni odnos, uz plaću od šest do osam tisuća kuna. Oglas traje do 4. listopada.

Nezaposleni rukometaši, ali i ostali, ove su se godine mogli javiti i na oglas za rukometaša u Branderburgu u Njemačkoj. Naime, uvjet za dobivanje posla bilo je osnovno poznavanje njemačkog jezika, ali ne i radno iskustvo.

Uoči turističke sezone obavljen je i oglas za Segway – turističkog vodiča u Zadru, te su se svi ljubitelji vožnje na dva usporedna kotača mogli prijaviti. Za taj posao, također, nije bilo potrebno radno iskustvo, ali se tražilo napredno poznavanje engleskog jezika.

Pored oglasa za crtača animacija u Velikoj Gorici, u kojem se tražilo pet godina radnog iskustva, ove je godine objavljen i oglas za Dating coordinatora. Radilo se o koordiniranju promotivnih aktivnosti za jedan portal koji se bavi spajanjem ljubavnih parova.

Kao jedan od oglasa kakvi se ne viđaju često na portalu MojPosao izdvaja se i onaj za tatoo majstora. Posao je bio honoraran, tražilo se radno iskustvo te srednja stručna sprema, a jedan od uvjeta bilo je i osnovno poznavanje engleskog i njemačkog.

Zanimljivih oglasa bilo je i prošle godine, a ističu se oni za Frizera za pse i za Vodiča za noćni život. Da biste dobili posao frizera za pse morali ste imati dvije godine radnog iskustva, dok u slučaju Vodiča za noćni život radno iskustvo nije bilo bitno, posao je bio honoraran, ali se tražilo osnovno znanje engleskog jezika. Posao se sastojao od vođenja stranih turista i predlaganja mjesta za izlaske – kafiće i klubove.

BIOGRAFIJA KOLUMNISTE
MojPosao
OSTALI ČLANCI AUTORA
KOLUMNE
REKLAME
PRETRAŽIVAČ