vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Čovjekova je priroda uvijek ista; ljude razdvajaju samo navike."
- Konfucije
Foto Dragec
          |    1. listopada 2022.    
ŽIVJELI MLADENCI! - KOLUMNA , 2001
ŽIVJELI MLADENCI! - KOLUMNA

Nakon dugo vremena, i predugo, našao sam se na mjestu koje je dobro za tijelo i za duh. Parkirao sam bicikl, zaključao ga ključem koji ima četiri broja (šifra: 2-5-4-1), umjesto standardnih tri, i siguran da je na sigurnom, siguran da na svijetu stalna samo mijena je, hrabro zakoračio. Platio sam nešto malo novaca, za užitak koji slijedi upravo zanemarivo malo i hrabro zakoračio i dalje. Slijedi ritualno čišćenje nogu, dezinfekcija velikih stopala, škakljanje potkoljenice. Samo hrabro, to je tek predujam, a prava isplata je zdravlje isplaćeno u moneti užitka. Rimljani su ovo imali prije dvije tisuće godina, ali kaj dete zna kaj je dvije tisuće godina (danas jesmo, sutra nismo). Da, odgovor je točan. Odgovor je dapače protočan - ovo su bazeni, a ja sam reporter Čakovca-online - Spitz. Mark Spitz. I sve dosad rečeno je istina, osim šifre ključa od bicikla, i loše aluzije na Marka Spitza. Ja zapravo nisam ni sjena sjenkine sjene ovom izvrsnom plivaču, što ne znači da ne uživam u vodi.
I pustite sve priče oko toga ima li u Čakovcu dovoljno kulturnih sadržaja, izdvaja li se dovoljno za te svrhe i troši li se na pravi način? Odgovor je odlučno - možda - ali izgradnjom bazena, to više nije pravo pitanje. Izgradnjom zatvorenih bazena Čakovec je definitivno Grad, samo treba još dovoljno građana (čitaj kupača) koji će tu činjenicu znati prepoznati. Zato ponavljam ovo samo još jednom: na kupanje. Plivanje. Namakanje. Sijecite vodu velikog bazena kao ponosni srebrni delfini, plutajte rekreacijskim bazenom najbolje što znate, izlažite se mlazovima vode u jacuzziju (ali budite svjesni vi, koji još nemate potomke, da prevruća voda šteti reproduktivnim organima), iskoristite blagodati vode (klor je za istu cijenu). Dva puta tjedno na bazene, to je minimum i u tome nas ne smije spriječiti ništa, osim eventualno, neposredne ratne opasnosti i ugroženosti Republike.

Upozorenje: uprava Gradskih bazena nije platila ovaj tekst niti na bilo koji način - materijalni, financijski, moralni, enigmatski, erotski, zdravstveni, poljoprivredni… stoji iza njega (iako bi se iz napisa moglo pomisliti drukčije). Živjeli mladenci! Živjeli bazeni!
Uvodnik

BIOGRAFIJA KOLUMNISTE
Uvodnik
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
OSTALI ČLANCI AUTORA
KOLUMNE
MOJ POSAO
JADRAN 2012
REKLAME
PRETRAŽIVAČ