vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Čovjek prima onakvu ljubav kakvu daje."
- John M. Templeton
Foto Dragec
          |    18. svibnja 2022.    
Nešto poput komentara i pod neobično dugačkim naslovom: - Kolumna , 2001
Nešto poput komentara i pod neobično dugačkim naslovom: - Kolumna

PRAZNIK JE GOTOV, LJUDI MOJI, VRATIMO SE U STVARNOST!

Velika radost u malome gradu - samo tako i nikako drugačije može se opisati atmosfera, nastala u Čakovcu nakon dodjele "uskrsnice". Što, zar sada o tome pisati? Nije li to malo zakašnjelo? Ne, dobra vijest nikada ne zastari, ona vrijedi bez ograničenja i kajanja. Dobra je vijest uvijek dobra.
Što, zar 200 ili 400 kuna u bonovima, predstavlja dobru vijest? Otkada to, nije li tako mali novac ili par šunki u naturi zanemariv? Ne, novac koji se daje od srca uvijek je dobrodošao i rado se prima. To je sve što se može smisleno reći a da se ne uprlja ta lijepa gesta, (lijepa, lijepa, prekrasna) koju nam je učinila država - hraniteljica, ili pak poduzeće koje nas voli svojom neizrecivom ljubavlju. Što reći na sve to, zar nije dovoljno što nas cijelu godinu obasipaju ogromnim plaćama, nego su nam još i uskrsnice dali!
Sve ove misle obuzele su me i u utorak, u prirodi, na roštilju, na prazniku rada. Ne znam gdje ste vi bili, i jeste li se susreli s nekim političarom, ali mogao bih se kladiti iznenadili ste se kako su se udebljali za ovih godinu i pol koliko su na i pri vlasti. To je strašno. I tako dođe taj jedan dan u godini, a ove se godine zgodno poklopilo da su tu i izbori, dan u kojem će malo te svoje radosti podijeliti s nama, poštovanim biračima. Dan dječje radosti. Zašto se zove Dan rada, pojma nemam. To je onaj poznati hrvatski smisao za humor, i to tipa Petrice Kerempuha. Jesmo ispod vješala, ali to nije razlog da budemo tužni, bar je vrijeme lijepo!
I tako, praznici su za nama, Dan dječje radosti je završio, novčanici su i dalje prazni, a je li pučkom veselicom postignut cilj, pokazat će izbor. Tak su slepci rekli…
Uvodnik

BIOGRAFIJA KOLUMNISTE
Uvodnik
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
OSTALI ČLANCI AUTORA
KOLUMNE
MOJ POSAO
JADRAN 2012
REKLAME
PRETRAŽIVAČ