vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Sreća potječe od duhovnog, a ne materijalnog bogatstva."
- John M. Templeton
Foto Dragec
          |    1. listopada 2022.    
O sreći - Kolumna , 2001
O sreći - Kolumna

Pogledavši kroz prozor shvatio sam da pada snijeg. Da li me to čini sretnim ili nesretnim? Često idući ulicom gledam u lica ljudi, ali onako krišom da ne pomisle da sam neki od onih, i pitam se jesu li ti silni ljudi sretni ili nesretni?

Zbog čega oni plaću, čemu li se smiju?
Da li ih vesele iste stvari kao i mene?
Rasplače li nas isti film?
I pitam se često sto nas to čini sretnima, a što nesretnima?

     Često mi se učini da su to iste stvari. Da je naša sreća neraskidivi dio nas kao što je i dah života koji nosimo u sebi.
     Potraga za srećom je nešto što nosimo u sebi. Nešto s čime se rodimo i to dobijemo u glavni zadatak od onih koji su tražili prije nas. Koji su se smijali ili plakali. Rekao bih i smijali i plakali. Pišući o sreći, shvatio sam da su stvari koje me čine sretnim, ili nesretnim, meni nepoznate. Da samo znam da me nekada nasmiješe, nekada rasplaču. Često, iste stvari.
     Često stvari koje nisam niti opažao, i onda su se odjednom stvorile niotkuda, da me rastuže ili nasmiju. Da me tjeraju da idem ulicom i glasno se smijem. Da sijevam očima. I kada bih krenuo okolo i pitao ljude da mi kažu recept za sreću, siguran sam da bi me svi upućivali na ovo ili ono, ali da nitko pouzdano ne bi znao. Jer kada bi znali, naša potreba da budemo sretni bi se svela na odlazak u kupovinu sreće u količini koja nam se učini prikladnom u tome trenu. Maštajući o sreći često odlazimo u neistražena prostranstva dostupna samo našoj mašti. Gdje smo mi još uvijek mi. Gdje je sve kako treba biti. Srećom, postoje još uvijek stvari koje se ne mogu kupiti.
Goran Šimić

BIOGRAFIJA KOLUMNISTE
Goran Šimić
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
OSTALI ČLANCI AUTORA
KOLUMNE
MOJ POSAO
JADRAN 2012
REKLAME
PRETRAŽIVAČ