vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Potisnuta srdžba može nas otrovati kao i najokrutnije riječi."
- Joyce Brothers
Foto Dragec
          |    20. siječnja 2019    
MojPosao anketa: Očekujete li Uskrsnicu ove godine?
MojPosao anketa: Očekujete li Uskrsnicu ove godine?

Uskrsnicu očekuje 19 posto ispitanika
Prema procjenama sindikata ovogodišnja uskršnja košarica za prosječnu hrvatsku obitelj iznosit će oko 500 kuna. A očekuju li građani uskrsnicu kojom će pokriti troškove košarice i koliku, istražio je portal MojPosao (www.MojPosao.net) u anketi provedenoj tijekom travnja među 420 ispitanika.

Uskrsnica se po 'popularnosti', čini se, ne može mjeriti s božićnicom i regresom, jer ju velika većina ispitanika, njih 81% - ne očekuje. Osim nezaposlenosti, kao razloge ispitanici najčešće navode krizu zbog koje njihov poslodavac nema novca ni za redovitu isplatu plaća, a kamoli uskrsnice.

Neki pak ne očekuju uskrsnicu jer su im plaće smanjene, ili su dobili manju božićnicu, pa ne vjeruju da će im tvrtka isplatiti dodatak za Uskrs. Ostali tvrde da to nije predviđeno kolektivnim ugovorom za njihovu djelatnost, pa se uskrsnici zato ni ne nadaju.

Ipak, uskrsnicu u novčanom obliku očekuje 13% ispitanika, i to najčešće u rasponu od 400 do 1.000 kuna. Iako očekuju novac, ovi ispitanici uglavnom nisu sigurni hoće li uskrsnicu zaista i dobiti i hoće li uopće biti u novcu, ili dio u novcu, a dio u bonovima nekog trgovačkog lanca, ili će im poslodavac pak uskrsnicu u cijelosti 'isplatiti' u bonovima.

Onih koji očekuju uskrsnicu u proizvodima je pet posto, a od proizvoda najčešće navode šunku, te ostale prehrambene proizvode kao što su kolači, sokovi, čokolada, meso itd.

Samo 1% ispitanika očekuje uskrsnicu dijelom u novcu, a dijelom u proizvodima.

BIOGRAFIJA KOLUMNISTE
MojPosao
OSTALI ČLANCI AUTORA
KOLUMNE
REKLAME
PRETRAŽIVAČ