vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Važnije je znati kamo idete nego onamo stići brzo. Ne dopustite da vam se u mislima pomiješaju aktivnosti i postignuća."
- Mabel Newcomber
Foto Dragec
          |    1. listopada 2022.    
SEKS SVIMA I SVUDA - KOLUMNA , 2001
SEKS SVIMA I SVUDA - KOLUMNA

Popularna zabluda glasi kako je ovo muški svijet i kao i svaka zabluda koja drži do sebe, otporna je na vodu i podatke, vatru i činjenice, sama sebe hrani i opravdava. Ovo je muški svijet i točka. Zbog toga i posebne rubrike u mnogim časopisima, novinama i elektronskim publikacijama, pisane od žena i namijenjene ženama. Kada već svijet nije naš, neka onda bude barem ovaj stupac. I u tom ženskom pismu onda čitamo savjete, male ili velike mudrosti, i slabo prikrivenu ljutnju na posebne ženske časopise koji nisu dovoljno osviješteni, pa i dalje tupe o celulitu kao najvećem problemu današnjice u ovom i sedam susjednih svemira.
Pa pogledajmo malo koliko je to i ovaj svijet prilagođen muškarcima. Složit ćemo se da gušteri zamišljaju kao idealno stanište toplo i sunčano mjesto, po mogućnosti i kamenito, gdje se mogu po cijeli dan izležavati. Svaka mačka poželjela bi takav dom u kojem može spavati i po 22 sata dnevno, umjesto sadašnjih bijednih 20 sati. Ne jedno dijete usne s mišlju da će se probuditi, a potoci će biti limunada, a na stablu će rasti čokolada. To su njihovi idealni svjetovi. A kakva bi bila civilizacija, da je doista po mjeri i željama muškaraca?
Odgovor se nameće ne sam po sebi, kako to fraza traži, odgovor vrišti na svim svjetskim jezicima, glasan kao brodska sirena: bila bi to civilizacija u kojoj bi seks bio dostupan stalno, svugdje i svakom muškarcu. Bilo bi obilja seksa u avionu, na poslu, na autocesti, u bolnici, u prirodi, na drvetu, ispod mosta, usred reda. Iskreno se zapitajmo je li to tako, i odgovor je odlučno niječan. Nije tako. Prije će potocima poteći limunada nego će muškarci dobiti seks svaki put kada im padne na pamet. Ispravite me ako griješim, ali kada sam zadnji put bio u dućanu nisam primijetio da se blagajnica ponudila ni meni, ni drugima u redu. Ili smo možda bili u krivom dućanu? Ne bih rekao… Koliko puta ste našli reklamne plakate ispod brisača automobila, sa svim mogućim ponudama, osim one koja vas jedina istinski zanima? Jesu li ova užasna poskupljenja benzina dobila jedino razumno objašnjenje - gorivo je poskupilo jer proizvođači više ne žele da kupci sav onaj seks koji dobivaju na benzinskim pumpama uzimaju zdravo za gotovo (uzmi me zdravo za gotovo, vrišti 15 milijuna plavuša).
Kada ste bili na roditeljskom je li vam učiteljica nabacila nemoralnu ponudu, za jedan na brzaka? Kladim se da nije, premda vam sin ima same petice i to bi se svakako pristojalo, ako je već mali odlikaš premali za užitak, nije valjda i njegov tata (I tata bi, sine). Našli ste par ljudi i nagovorili ih da se pretplate kod nekog internet providera. Jesu vam kao nagradu poslali kupon s kojim možete imati tri puta seks sa ženom po vlastitom izboru? Nisu? Poslali su vam šalicu? I meni. Čudno. Mora da je neka greška posrijedi. Telefonskoj kompaniji pronašli ste 5 novih pretplatnika. Pustite me da pogađam. Niste dobili ono što ste očekivali, topli dom za svog najboljeg prijatelja, već besplatno telefoniranje. Kome? Gradskom vodovodu? Zavodu za krizna stanju? Institutu za potrebne?
I onda je to, kažu, muški svijet. Da, baš čekam poziv američkog predsjednika: "Čuj, stari, frka je s Kinom, pa te zovem iz Sobe za krizne situacije, kao muškarca. Što da učinimo? Reci, pošto si pripadnik vladajućeg spola?"
"Čuj, George, nemam sad vremena, nazovem te kasnije. Ako ne ispeglam cijelu košaru i ne pospremim dok mi se žena ne vrati iz salona ljepota, frka bude, Kina može čekati ne, pa ne idu nikamo ti Kinezi."
Žalosna Sova

BIOGRAFIJA KOLUMNISTE
Žalosna sova
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
OSTALI ČLANCI AUTORA
KOLUMNE
MOJ POSAO
JADRAN 2012
REKLAME
PRETRAŽIVAČ